Oglasio se Fikret Hodžić: Spreman snositi posljedice

Ponosan na ono što je uradila “Srebrena malina”

Fikret Hodžić

FOTO: INSTAGRAM

Vlasnik firme “Srebrena malina” iz Srebrenice, TV voditelj Fikret Hodžić oglasio se na svom Instagram profilu povodom afere “Respiratori”. Podsjetimo, njegova firma, koja se bavi proizvodnjom malina, angažirana je za nabavku 100 kineskih respiratora za 10,5 miliona KM.

– Moje ime je Fikret Hodžić. Sin sam Ibrahima i majke Fikrete, žene koja, evo, već drugu noć provodi moleći Boga da oprosti onima koji joj zulum čine. Znate, moja majka je žena koja je prošle godine upravo u mjesecu ramazanu pravila iftar u Srebrenici, na mome gazdinstvu, Damiru Mašiću, mom prijatelju. Da stvar bude čudnija, nije samo on bio na tom iftaru, još je mnogo njih koji danas, čujem, pišu svašta o meni. Obećao sam bio sebi i onima oko mene da se neću više oglašavati o temi koja je ovih dana udarna vijest u našoj zemlji, ali gledajući ljude koji me istinske vole i njihovu bol, odlučio sam, ipak, još nešto reći – napisao je Hodžić.

– Prvo su rekli da nemam dozvolu za uvoz respiratora pa se, onda, desilo da imam. Onda su rekli da sam zaredio pet miliona, a evo, dok ovo pišem, stiže vijest da sam zaradio nešto manje od milion. Siguran sam da će ova cifra ići još dosta niže. Vjerujem, također, da će u danima koji dolaze, biti još mnogo laži i “dobro” spremljenih, plaćenih tekstova. Uspjeli su u tome, priznajem. Odlučni su, zapravo, da uništite ono što su neki započeli ’92. Šteta je ogromna – naveo je on.

U svojoj objavi na Instagramu Hodžić poziva Tužilaštvo BiH da što prije počne raditi na slučaju “Srebrena malina” i da ispita svaki segment poslovanja od nastanka firme.

View this post on Instagram

Moje ime je Fikret Hodzic. Sin sam Ibrahima i majke Fikrete, žene koja evo već drugu noć provodi moleći Boga da oprosti onima koji joj zulum čine. Znate , moja majka je žena koja je prošle godine, upravo u mjesecu ramazanu pravila iftar u Srebrenici, na mome gazdinstvu Damiru Masicu, mom prijatelju. Da stvar bude čudnija, nije samo on bio na tom iftaru, još mnogo njih je koji danas čujem pišu svašta o meni . Obećao sam bio sebi i onima oko mene da se neću vise oglašavati na temu koja je ovih dana udarna vijest u našoj zemlji, ali gledajući ljude koji me istinske vole i njihovu bol odlučio sam ipak nešto još reci . Krenut ću redom. Prvo su rekli da nemam dozvolu za uvoz respiratora pa se onda desilo da imam . Onda su rekli da sam zaredio pet miliona a evo dok ovo pišem stiže vijest da sam nešto manje od miliona. Siguran sam da će ova cifra ici još dosta niže. Također, vjerujem da će u danima koji dolaze biti još mnogo laži i “dobro” spremljenih plaćenih tekstova. Uspjeli su u tome, priznajem. Odlučni su zapravo da uništite ono sto su neki započeli 92. Šteta je ogromna. Pozivam Tuzilastvo BiH da sto prije počnu raditi na slučaju “Srebrena malina” , neka ispitaju svaki segment našeg poslovanja od nastanka naše firme . Ja kao vlasnik i odgovorno lice spreman sam za svaku neregularnost snositi posljedice koju nalaze zakon. Na kraju, ponosan sam na ono sto je uradila Srebrena malina. Mi možda za sedam dana nećemo moći dalje, ali ostaje istina da je ova kompanija, iz sela Suceska jedina koja je u regionu uspjela za deset dana od dana uplate u BiH da uveze 100 komada respiratora. Svi oni koji su iskoristili ovu situaciju za vlastitu promociju, poput također mog prijatelja Badnjevica , mogu mi se javiti i dostaviti po njihovim cijenama još 100 respiratora jer imamo upit od jedne komsijske zemlje za prodaju, pa će nam biti drago da ovoga puta zaradimo malo vise nego u BiH i na taj način našu firmu spasimo od propadanja. Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tudje snove i neka ja budem zadnji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekim drugima bilo komotno !

A post shared by Fikret Hodzic (@fikret_hodzic) on

– Ja, kao vlasnik i odgovorno lice, spreman sam snositi posljedice za svaku neregularnost koju nalaže zakon. Na kraju, ponosan sam na ono što je uradila “Srebrena malina”. Mi možda za sedam dana nećemo moći dalje, ali ostaje istina da je ova kompanija iz sela Sućeska jedina koja je u regionu uspjela da za deset dana od dana uplate u BiH uveze 100 respiratora. Svi oni koji su iskoristili ovu situaciju za vlastitu promociju, poput, također mog prijatelja, Badnjevića, mogu mi se javiti i dostaviti po njihovim cijenama još 100 respiratora, jer imamo upit od jedne komšijske zemlje za prodaju pa će nam biti drago da ovoga puta zaradimo malo više nego u BiH i na taj način našu firmu spasimo od propadanja. Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tuđe snove i neka ja budem posljednji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekima drugima bilo komotno – napisao je Hodžić.

Avaz.ba

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f