BACITE LAJK I PODIJELITE AKO PODRŽAVATE PETICIJU U SUBOTU PETICIJA: “DJECU LIJEČITI IZ PRORAČUNA, A POLITIČARE PLAĆATI SMS PORUKAMA”

Peticija pod nazivom “Djecu liječiti iz proračuna, a političare plaćati SMS porukama, pa ‘ko uplati-uplati” bit će potpisivana u subotu na Trgu Slobode u Tuzli.
Organizator je neformalna grupa roditelja koja pokreće inicijativu da se oboljela djeca liječe isključivo proračunskim sredstvima, a da političari budu plaćeni ukoliko u proračunu ostane dovoljno sredstava za plaćanje naknada za njihov angažman.

Indira Bektić Mujkić, jedna od inicijatorki peticije, kazala je da je odlučila biti dijelom akcije zbog toga što njezino dijete ima dijabetes i imala je problema da dobije potrebne lijekove preko Zavoda zdravstvenog osiguranja TŽ-a.

MEĐUTIM, NAGLAŠAVA ONA, MNOGA DJECA UMRU ČEKAJUĆI DA SE SREDSTVA SKUPE.

Članovi grupe kazali su da su političari u BiH među najplaćenijima u Europi te da redovno primaju plaće, paušale, naknade i dnevnice, dok za oboljele građane i djecu nedostaje sredstava za liječenje te su prisiljeni sami nabavljati sredstva putem humanitarnih akcija, SMS poruka i donacija, pišu Nezavisne novine.

Dolinalasve.info/

Back to top button