Jusuf Šabanović razriješen dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS-a

Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID – 19 koje smo postigli

Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS, saopšteno je iz kabineta generalne direktorice KCUS, gdje se dodaje da je zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS i bolesnike, upućen u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS.

– Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID – 19 koje smo postigli. Ista mjera – smjena je poduzeta i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju kao i šefice odjela iste Klinike. Nisu se odgovorno ponijele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu provodile mjere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i uposlenike navedene klinike. Kao što je poznato Klinika je bila blokirana više sedmica. Trenutno je u punoj funkciji – saopšteno je iz KCUS-a.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f