Zbog svjedočenja za genocid u Srebrenici, policajac Nazif Mehmedović našao se na „nišanu“ nadređenih u Zvorniku

Bošnjački policajac, povratnik u Zvornik Nazif Mehmedović našao se ovih dana na „nišanu“ nadređenih u Policijskoj stanici u Zvorniku zbog toga što je pred Sudom BiH svjedočio protiv Rade Garića za genocid u Srebrenici iz jula 1995.godine.

Kako je kazao za Infoplus, njegov komandir Dragoslav Ostojić nakon saznanja da se pojavio kao svjedok pred Sudom BiH počeo je da ga maltretira, šikanira i da nad njim vrši diskriminaciju.

Pisao sam pismo Ombusmenima za ljudska prava, nadležnim u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, ali niko se ne bavi mojim slučajem, govori nam Mehmedović.Mehmedović nam govori da je komandir u više navrata mu govorio da će ga istjerati iz policije Republike Srpske i da mu tu nije mjesto.

Komentar o svemu ovome pokušali smo dobiti i od nadležnih u PS Zvornik, ali na naša pitanja nisu stigli odgovori iako smo sve poslali portparolu ove policijske stanice.

U pismu koje je upućeno Ombusmenima za ljudska prava Nazif Mehmedović je naveo i to da ga komandir Ostojić konstantno proganja kroz vršenje službe, gdje mu podmeće razne smicalice, kako bi ga istjerao iz MUP-a RS-e. Tako ga danima maltretira kroz raspored službe gdje ga stavlja u podređeni položaj u odnosu na druge policijske službenike i konstantno ponižava pred kolegama te izlaže izrugivanju bez opravdanih razloga.

Ja se nadam da će neko od političara iz FBiH stati u zaštitu nas policajaca koji radimo u manjem entitetu iz reda Bošnjaka i da će nam pomoći da budemo sigurni u obavljaju službe i da nas neće maltretirati oni čiji su roditelji i rođaci nas istjerivali i palili naše kuće 1992.godine ističe Nazif Mehmedović.

Dragoslav Ostojić komandir PS Zvornik, foto: facebook

Izvor:infoplus.ba

Back to top button