Prekinuta putna komunikacija Tuzla-Sarajevo: Rijeka Gostelja izlila se i blokirala saobraćaj

Obilne kišne padavine stvaraju probleme u nekoliko općina i gradova u Tuzlanskom kantonu, a trenutno je najkritičnije na području Kladnja gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće

Trenutno je prekinuta putna komunikacija na putu Tuzla-Sarajevo na lokaciji MZ Đurđevik. Rijeka Gostelja izlila je na glavni put i blokirala saobraćaj, situacija je krajnje alarmantna sve dok traju padavine.

Obilne kišne padavine stvaraju probleme u nekoliko općina i gradova u Tuzlanskom kantonu, a trenutno je najkritičnije na području Kladnja gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće.

Iz Civilne zaštite TK su naveli da je na području Srebrenika poplavljen veći broj stambenih objekata, kao. Objekti pošte, ambulante te zgrade mjesne zajednice, uz poljoprivredna zemljišta.

“U naselju Špionica poplavljeno je 20 stambenih objekata i oko 400 duluma poljoprivrednog zemljišta. U naselju Gornji Srebrenik poplavljena su dva stambena objekta i pojavila se dva nova klizišta koji ugrožavaju stambene objekte (kuće). U naselju Potpeć Blagići površinske vode poplavile su dva stambena objekta, a u naslju Lisovići poplavljeno je više stambenih objekata i pričinjena je veća šteta na poljoprivrednim usjevima”, kazali su iz Civilne zaštite TK.

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button