Napili se na letu, odbili staviti maske, verbalno i fizički maltretirali putnike, a onda su ih fino – uhapsili

Dvoje putnika koji su opisani kao “nestašni” i “malo prepijani” odbili su staviti maske na letu koji je išao za špansko otočje ovog petka

Dvoje putnika koji su ovog petka bili na KLM-ovom letu od Amsterdama do Ibize uhapšeni su nakon što su odbili nositi obavezne maske na licu tokom leta, javlja CNN.

Putnici su malo previše popili

Dvoje putnika koji su opisani kao “nestašni” i “malo prepijani” odbili su staviti maske na letu koji je išao za špansko otočje ovog petka.

Osim toga, gnjavili su verbalno i fizički druge putnike, rekao je KLM-ov glasnogovornik Paul Weber.

Kapetan aerodroma naredio je da se uhapse nakon što slete

Dodao je i kako je kapetan aviona odlučio da se uhapse dok su bili na letu, nedugo prije slijetanja u Ibizu. Lokalne vlasti stoga su uhapsili dvoje putnika čim su sletjeli.

View this post on Instagram

Knokken bij @klm ! Exclusieve video @michighclub 🎧 Dronken Engelse passagier – hij dronk flessen Grey Goose wodka – zorgt voor onveilige situatie op vlucht naar Ibiza. Hij en een vriend daagden andere passagiers uit tijdens de vlucht en weigerden mondkapjes te dragen 🏖✈️😷 2 arrestaties. Panic and violent brawl! Unruly English passenger on board KLM flight to Ibiza, he had been drinking Grey Goose @greygoose vodka. They refused to wear facemasks and their behavior towards other passengers was hostile. 2 arrests were made. #klm #Royaldutchairlines #airlines #airline #passenger #coronavirus #COVID19 #COVID #incident #aviation #fight #fighting #unrulypassenger #facemask #avgeek #aviation #aviationdaily

A post shared by The Mic High Club (@michighclub) on

Depo.ba