Pitanje koje danas sve zanima: Kada bi pandemija konačno mogla biti pod kontrolom?!️

Faucijev intervju za Reuters objavljen je istoga dana kada je Trump rekao u intervjuu za Fox News da virus “odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze”

Farmaceutska industrija vjerovatno će proizvesti početkom iduće godine desetke miliona vakcina protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u intervjuu za Reuters.

Fauci očekuje da će već do kraja ove godine vakcina protiv covida-19 biti dostupna, a pandemija pod kontrolom, prenosi Raport.

Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o vakcini objavi uoči američkih predsjedničkih izbora 3. novembra, kako bi se povećali izgledi za ponovni izbor predsjednika Donalda Trumpa.

Regulatori su, kaže, obećali da neće dopustiti da se politika miješa u odobrenje vakcine protiv covida-19 te da će im primarni biti “sigurnost i učinkovitost”.

Ocijenio je i da su neki dijelovi SAD dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi dijelovi naprosto “zapaljeni”, a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

Faucijev intervju za Reuters objavljen je istoga dana kada je Trump rekao u intervjuu za Fox News da virus “odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze”.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button