TUGA U Sarajevu od koronavirusa preminula 37-godišnja majka troje djece

Šoljanin, koja je bila zaražena korona virusom, se prije tri dana porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus

Šoljanin: Bila pozitivna

FOTO: FACEBOOK

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu, prema nezvaničnim podacima, preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomaže mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljanin, koja je bila zaražena korona virusom, se prije tri dana porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus.

Prijatelji potvrdili vijest
Prijatelji potvrdili vijest
FOTO: FACEBOOK
Iza nje je ostao suprug i dvije curice, koji su također trenutno pozitivni na koronavirus. Ovu informaciju objavili su na Facebooku i Belmini prijatelji.

Belma je, prema podacima KCUS-a, u 35. sedmici trudnoće primljena u izolatorij na Podhrastovima, gdje je imala obostranu upalu pluća i ozbiljnu kliničku sliku. Liječena je i ljekari su pustili da se trudnoća razvija do minimalne zrelosti bebe. Potom su morali obaviti porod, carskim rezom, kako ne bi izgubili bebu. To je obavljeno prije tri dana na GAK-u, nakon čega je mlada žena vraćena u izolatorij, dok je beba ostala na klinici na Jezeru.

Danas je rečeno da je preminula osoba koja se porodila prije tri dana, ali nisu navedeni podaci.

Avaz.ba

Back to top button