IMALA MOŽDANI UDAR: KĆERKA NANE FATE ORLOVIĆ ZA HAYAT.BA O ZDRAVSTVENOM STANJU NJENE MAJKE

Nana Fata Orlović iz Konjević Polja, nakon što joj je pozlilo jučer dok je bila kod svoje kćerke u Srebreniku, nalazi se na bolničkom liječenju. Kasnije je ustanovljeno da je imala blaži moždani udar.

Hurija Karić, kćerka bosanske heroine, za Hayat.ba je kazala kako je nani Fati jučer iznenada pozlilo. Bila je u jako lošem stanju kada je prevezena u bolnicu.

Zaista moram pohvaliti doktore i zdravstvene radnike Doma zdravlja i Hitne pomoći u Srebreniku koji su brzo reagirali i za 18 minuta stigli iz Srebrenika u Tuzlu. Ona je od jučer bila u komi, ali sada je hvala Bogu dobro – govori Hurija za naš portal.
S obzirom na to da nisu odmah mogli utvrditi o kakvom zdravstvenom problemu je riječ, obavljeni su pregledi na nekoliko klinika gdje su svi, priča Hurija, pokazali visok nivo profesionalizma.
Sada se nalazi u Plavoj poluklinici i u stabilnom je stanju. Doktorica nam je rekla da se nana osjeća poprilično dobro, komunicira sa svima, svjesna je svega. Uradili su joj sve pretrage i stalno nam javljaju nove informacije. Zbog situacije kakva jeste testirali su je i na koronavirus, a nalaz je na sreću bio negativan. S obzirom na to da je imala moždani udar ostat će još na bolničkom liječenju kako bi se obavile nove, detaljnije pretrage – priča nanina kćerka za Hayat.ba.
Nana Fata Orlović vodi višedecenijsku borbu za svoju imovinu, odnosno izmiještanje nelegalno sagrađene pravoslavne crkve u njenoj avliji. Uklanjanje pravoslavne crkve je bilo najavljeno za 1. april, ali je odgođeno zbog situacije s pandemijom koronavirusa.

(Amir Saletović)

Back to top button