Bajević ostavio Džeku na klupi protiv Poljaka, spremio i još nekoliko iznenađenja

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je odlučio napraviti nekoliko promjena za večerašnji susret protiv Poljske.
Bajević je, kao što je i najavio, odlučio odmoriti nekoliko igrača koji su počeli susret protiv Italije a među njima je i kapiten Edin Džeko.

Umjesto napadača Rome u vrhu napada Zmajeva u meču drugog kola Lige nacija će zaigrati Elvir Koljić.

Umjesto Džeke kapitensku traku će večeras nositi Ermin Bičakčić koji će biti jedan od trojice novih igrača u odbrani Zmajeva. Uz njega će u posljednjoj liniji zaigrati i Zoran Kvržić i Eldar Ćivić, te Siniša Saničanin koji je počeo duel u Firenci prije tri dana.

Također, umjesto Ibrahima Šehića večeras će gol Zmajeva braniti Asmir Begović koji će nositi i kapitensku traku večeras.

U veznom redu je također bilo nekoliko promjena u odnosu na duel s Azzurrima, te će večeras od novih igrača zaigrati Muhamed Bešić i Haris Hajradinović, dok su u ekipi od prve minute ponovo Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak i Armin Hodžić.

Sastav Zmajeva izgleda ovako: Begović – Kvržić, Saničanin, Bičakčić, Ćivić – Hadžiahmetović, Bešić – Hajradinović, Gojak, Hodžić – Koljić.

Za Poljsku će igrati: Fabianski – Kedziora, Glik, Bednarek, Rybus – Krychkowiak, Goralski – Zielinski, Grosicki, Jozwiak – Milik.

Susret Bosna i Hercegovina – Poljska igra se večeras na stadionu Bilino Polje s početkom u 20:45 sati.

Tekstualni prijenos susreta moći ćete pratiti na portalu Klix.ba.

Klix.ba

Back to top button