Ima li novih Ibiševića, Kolašinaca i Hajrovića u dijaspori? Podmladak Fc Bosna Yverdon pravi nove reprezentativce (FOTO)

Bosanskohercegovačka djeca rođena i odrasla van Bosne i Hercegovine dugo godina bila su temelj reprezentacije naše zemlje. Trenutno u dijaspori postoji mnogo bh.talenata koji sa velikom željom i borbom žele nastupati za mladu i seniorsku bh.reprezentaciju.

Ovoga puta vam donosimo uspješan primjer iz Yverdona, grada u Švicarskom kantonu Vaud. Već smo do sada imali priliku da prezentujemo seniorsku ekipu, ali ovaj put vam predstavljamo male bh.zmajeve koji nastupaju za najmlađe uzrasti ovog švicarskog niželigaša.

Male bh.zmajeve predvodi trener Amir Šiljković te smo od njega tražili nekoliko riječi kada su ova djeca u pitanju.

Amir Šiljković – Šiljo , trener mlađeg uzrasta Fc Bosna Yverdon

”Trenutno imam grupu od 20-oro djece sa kojima radim svakodnevno, veoma talentovana i odgojena djeca , naravno u našoj ekipi ima i stranaca, ali ja kao trener bih posebno izdvojio golmana Edvina Čohadarevića, te napadače Fuada Bećirovića i Ismira Muratovića kapitena naše ekipe i okoliko nastave ovako ne sumnjam da će dogurati daleko, a ko zna možda jednog dana dobiju i poziv bh.selekcije, nikad ne reci nikad. Naravno to su djeca naših Podrinjaca što mi je prvenstveno drago, nimalo ne umanjujem ni vrijednosti druge djece u ekipi, ali moram istaći one najvrijednije”.

Ismir Muratović ( Kapiten )

Trenutno se takmiče u nižem rangu švicarskog prvenstva, ali bilježe odlične rezultate, te ne sumnjamo da će neko od ove djece dobiti poziv u jače klubove, ali veoma je veliki uspjeh što imamo naš registrovan fudbalski klub u Švicarskoj koji se zove Bosna Yverdon, na čelu sa našim predsjednikom Selmirom Muminovićem.

Toliko za sada, mi ćemo naravno pratiti u budućnosti rezultate i uspjehe ove djece,ali ko zna možda se baš u ovoj ekipi krije novi Begović, Spahić, Pjanić , Džeko i Ibišević.

Infosvijet – Mehmedović Muradif

Back to top button