TRAGEDIJA U JAJCU U požaru izgorjela 11-godišnja djevojčica: Porodica godinama živjela bez struje, sumnja se da je sve krenulo od svijeće

Pretpostavlja se da je požar u trošnoj baraci izbio zbog svijeće jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije

U ulici Ive Andrića nadomak groblja Mašet u Jajcu sinoć je došlo do strašne tragedije – u požaru je izgorjelo jedanaestogodišnje dijete, piše Jajce Online.

Naime, požar je izbio iza jedan sat poslije ponoći, još uvijek se ne zna njegov uzrok, a pretpostavlja se da je zbog svijeće jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije. Na mjesto događaja intervenirali su pripadnici Vatrogasnog društva “Jajce”, a uviđaj obavljali pripadnici PU Jajce.

Široj javnost je poznato da porodica Suada Ćosića i Nene Brtan slabijeg materijalnog stanja, a ova nedaća još više ih je unazadila. Oni su tri godine živjeli u trošnoj općinskoj baraci s troje djece.

Roditelji i još dvoje djece prošli su bez povreda, saopćila je Federalna uprava civilne zaštite.

Jutros ih je posjetio predsjednik OO MDD Merhamet Jajce Sinanudin Smajić, koji im je uručio interventne prehrambene pakete.

– Nažalost, sinoć se dogodila strašna tragedija u kojoj je u požaru izgubila život Nikolina. Ispred MDD Merhmata Jajce jutros smo posjetili ovu porodicu i uručili smo im interventni paket. Ovu porodicu ne smijemo zaboraviti, jer imaju još dvoje djece, bebu od 10 dana i djevojčicu od dvije godine. Oni nas trebaju, stavljam se ispred Merhemta na raspolaganje,a svi koji im žele pomoći mogu to učiniti i direktno, rekao je Smajić.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button