Drama u Ilijašu: Muškarac ubio ženu pa pokušao izvršiti samoubistvo

U ulici Hašima Spahića, općina Ilijaš, sinoć se desilo ubistvo i pokušaj samoubistva, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija je u 21:37 sati u stanu pronašla dvije povrijeđene osobe, a ljekari Hitne pomoći konstatovali su smrt ženske osobe inicijala S. G. (1963.), koja je preminula usljed povreda nanesenih oštrim predmetom.

Kod muškarca inicijala M. G. (1965.) primijećene su povrede koje je najvjerovatnije nanio sebi oštrim predmetom.

“Povrijeđeni je nakon ukazivanja ljekarske pomoći prevezen u UKC u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, a na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika”, saopćeno je iz policije.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Prilikom vršenja uviđaja pronađeni su i izuzeti predmeti u cilju dokumentovanja krivičnog djela ubistva. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će se po naredbi tužioca izvršiti obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Klix.ba

Back to top button