EVO ZAŠTO MORATE URADITI HIDŽAMU AKO JOŠ NISTE

Hidžama je izvanredan način očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. U ovom članku donosimo pet fantastičnih koristi koje možete imati ako budete radili hidžamu…1 Opuštanje tijela i uma, i oporavak od stresa – Koliko god da se pokušate opustiti, to nećete moći postići sve dok su vaši mišići napeti i zgrčeni. Hidžama pomaže opuštanju mišićnog tkiva kao nijedna druga masaža, i to bez bolnog pritiska. Dobra vijest je da blagodati hidžame tu ne prestaju, već tek počinju. Hidžama pomaže da se vaše cjelokupno tijelo i um očiste od fizičkih i emocionalnih blokada i postizanje istinske relaksacije.

2 Smanjenje i nestanak bolova u tijelu – Veliki broj naučnih studija je dokazao da hidžama pomaže kod različitih bolova u tijelu jer povećava dotok krvi do oštećenog tkiva. Krv s sobom donosi važne nutrijente, kiseonik i – najvažnije – vitalnu energiju koja prolazi kroz povrijeđeni dio tijela. Na taj način, hidžama se poakazala efikasnom i za ublažavanje bolova kod pacijenata oboljelih od kancera.

3 Brže zacjeljivanje tijela, povreda i rana – Ne trebamo se čuditi da su olimpijski sportisti naprosto ludi za hidžamom. Trener Brandi Ross je ostvario velike uspjehe radeći hidžamu na sportistima. On tvrdi da hidžama liječi skoro svaku povredu i ranu na tijelu. Hidžama usmjerava upalni proces, koji je odgovor tijela na povredu. Upala se javlja kada tijelo šalje veće količine krvnih ćelija i proteina u povređeni dio kako bi se izliječio.

4 Izliječenje i nestanak kožnih problema – Da li vam je dosta celulita, akni, ekcema, ili strija? Onda probajte hidžamu! Hidžama pomaže i poboljašava cirkulaciju krvi u vašem tijelu. Na taj način osigurava da vaše tijelo i tkiva budu ispunjeni krvlju bogatom nutrijentima, i na taj način povećava proizvodnju kolagena – proteina zaduženog za održavanje zdravlje mišića i tkiva.
Više naučnih stidija je pokazalo je hidžama efikasniji tretman kožnih problema poput akni od antibiotika i drugih lijekova.

5 Izliječenje i nestanak problema s probavom –Stres se nakuplja u predjelu stomaka (abdomena), što nije dobro jer se tamo nalazi probavni trakt. Srećom, hidžama smanjuje stres koji se nakupio i poboljšava pokretljivost crijeva. Ovo može čudotvorno djelovati na stanja poput upalnih bolesti crijeva (Chronova bolest, ulcerozni kolitis), proljeva, stomačnih bolova i grčeva, te ulcera i čireva.

Izvor: www.davidwolfe.com

Back to top button