Dvije prijateljice otvorile autopraonicu: “Ne želimo ići iz BiH, i ovdje se može živjeti od svog rada”

Melisa i Kanita plaćaju kiriju za prostor, doprinose, a prema njihovim riječima, zarade solidnu platu.

Melisa Bećirović i Kanita Burkić iz Zavidovića su nakon završetka školovanja odlučile ući u privatni biznis. Prije nekoliko mjeseci otvorile su autopraonicu u kojoj svakodnevno obje rade.

Iz BiH za sada ne žele ići i sigurne su da se i ovdje može živjeti od svog rada. U Zavidovićima su već na glasu po najboljoj usluzi pranja automobila i kažu da imaju posla preko glave.

– S obzirom na to da smo prijateljice, a ja sam i majka, razmišljale smo šta raditi i kako ostvariti prihod, a da pri tome ne trebaju velika ulaganja. Slušajući uglavnom negativna iskustva o radnim mjestima u privatnom sektoru, odlučile smo raditi za sebe, pa koliko god zaradimo. Obrt je na moje ime, plaćamo kiriju za prostor i doprinose, a zaradimo solidnu platu – kaže Kanita Burkić.

U šali kažu da su za nekoliko maraka i skuplje od ostalih autopraonica, ali da ono što ženska ruka opere, sigurno vrijedi više, a uz to koriste i posebna sredstva za pranje, što mušterije primijete. Dokaz kvaliteta usluge su sugrađani koji kod ovih djevojka redovno dovoze svoje limene ljubimce, piše “Avaz“.

(Bboy-news)