Važna obavijest za roditelje učenika: Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS produžilo mjeru

Podsjetili su na obavezu postupanja u skladu sa Smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo izdate od Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uputilo je važnu obavijest koja se tiče načina odvijanja nastave u KS.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, a u vezi sa naredbama i preporukama Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva, obavještavamo Vas da Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020/2021. godini za period od 23. oktobra do 6. novembra 2020. godine, ostaje na snazi do 20. novembra 2020. godine”, saopćili su iz Ministarstva.

Istaknuto je da će u ovom periodu, u saradnji sa nadležnim organima i institucijama, svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije radi eventualnog donošenja novih mjera i smjernica za rad odgojno-obrazovnih ustanova.

Podsjetili su na obavezu postupanja u skladu sa Smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo izdate od Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Inače, prema uputstvu koje će i dalje da važi, kombinovani model nastave predviđen je za učenike do petog, odnosno šestog razreda osnovne škole, dok stariji nastavu pohađaju online.

(DEPO PORTAL/mr)

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f