Mladi kandidat za OV SDA Bratunac Emrah Mehmedović : Motiv za ulazak u politiku su mi moje komšije i stanje u mojoj mahali;

Mladi i uspješni pojedinci, kandidati na listama za općinska vijeća, ili za načelnička mjesta, poželjna su pojava o kojoj god stranci da je riječ.

Predstavljamo mladog kandidata SDA za općinsko vijeće u opštini Bratunac.

Ko je Mehmedović Emrah, čime se bavi, šta radi, šta ga ispunjava?

Mehmedović Emrah, rođen je 1998.godine u Tuzli. Završio je srednju Prehrambenu školu u Kalesiji. Trenutno studira na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku. Član mjesnog odbora SDA Konjević Polje, član Izvršnog odbora SDA Bratunac i aktivsta u Asocijaciji mladih SDA. U Konjević Polje se vratio 2000.godine sa roditeljima gdje i dan danas živi. Emrah je u minulom ratu izgubio 4 amidže, te svoj život želi zasnovati u mjestu gdje je odrastao njegov babo i boriti se za državu, čije su živote za njen opstanak dali njegovi najmiliji.Njegov izborni moto je citat našeg rahmetli predsednika Alije Izetbegovića koji glasi: “Naša zemlja i naš narod bili su osuđeni na uništenje. Sam naš opstanak je naša pobjeda.” –

Pitali smo ga takođe i nekoliko pitanja:

Mislite li da je lista na kojoj se nalazite kvalitetna i da radi dobar posao?

Iz mog dosadašnjeg iskustva mislim da ja i moje kolege radimo kvalitetan i dobar posao. Radi se na terenu i u kontaktu smo sa građanima. Naš općinski odbor je u čestom kontaktu sa mjesnim odborima i imamo veoma dobru komunikaciju. Raspravljamo i diskutujemo, usvajamo nove ideje i svakoga dana napredujemo.

Da li ste zadovoljni pozicijom na listi i kakva su vam očekivanje?

Čast mi je što sam se našao na listi SDA za vijećnika u Bratuncu i smatram da pozicija na listi nije bitna. Svakodnevno sam na terenu i sa svojim građanima, slušam njihove prijedloge i savjete. Vjerujem da su rad, zalaganje, trud i poštenje vrijednosti koje će građani opštine Bratunac prepoznati u meni. Bit će privilegija za mene da predstavljam građane, dat ću sve od sebe da se čuje moj glas u općinskom vijeću ukoliko ostvarim željeni rezultat. Zadovoljan sam sa trenutnim liderima u Bratuncu te trenutni odbornici žele da uvežu iskustvo i mladost, te da kako kažu na mladima svijet ostaje, žele i nas polako da uvode u cijeli proces.

Kakvu poruku želite poslati narodu u vašoj opštini te u cjelini cijeloj BiH?

Mom narodu poručujem da je olovka jedini izbor sa kukoljem koji je svuda oko nas, zato u nedelju 15.novembra izađite na izbore i glasajte, jedino tako možemo u promjene te zaustaviti našu omladinu da ne odlaze u tuđinu, trbuhom za kruhom.

U ime portala, želimo puno sreće ovom mladom momku, kao i takođe svim njegovim stranačkim kolegama.

Tekst pisao ; M. Muradif

Back to top button