Tuga: U 25. godini preminula Nudžejma Voloder, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa |

Nudžejma Halilović-Voloder, 25-godišnja kćerka Nezima Halilovića Muderrisa, donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg glavnog imama MIZ Konjic i ratnog komandanta 4. Muslimanska slavne lahke brigade, umrla je jutros rano nakon višednevne borbe za život.

Prema ranijem pisanju njenog oca, 25-godišnja Nudžejma bila je u 10. sedmici trudnoće. Nakon posljedica udara tromba, koji se odrazio na mozak i sinuse, Nudžejma je od prošle sedmice bila u komi. Uprkos činjenici da nije bila pozitivna na korona virus, bila je priključena na respirator. Vijest o smrti kćerke, Nezim Halilović jutros je objavio na svom Facebook profilu, nakon višednevne borbe za život. “Naš sin, moja duša, moja Nudžejma je Allahovom voljom jutros u zoru preselila na Bolji svijet i zadovoljni smo Allahovom odredbom. Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un! (Uistinu smo svi mi Allahovi i uistinu se svi Njemu vraćamo!)

Molim Allaha, dželle še’nuhu, da joj se smiluje, a porodici, rodbini, komšijama, prijateljima, braći i sestrama podari sabur i sastavi nas u Firdevsu!”, napisao je Halilović na svome Facebook profilu. |

https://www.facebook.com/nezim.halilovic.92/posts/10159235790739653

Tuzlanski.ba |

Back to top button