TUŽNA VIJEST JUTROS PROSTRUJALA BOSNOM I HERCEGOVINOM: U 27. godini preminuo Osman Junuzović

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je i Osmanov brat Asmir. Mladi sportista Osman Junuzović, jedan od najboljih bh. atletičara, preminuo je u dobi od 27 godina, objavili su iz Atletskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Osman Junuzović je živio u Doboj Istoku i bio je prvak Bosne i Hercegovine na 3.000 m, 3.000 m stipl, 5.000 m, 8.000 m kros, 10.000 m na stazi, 10.000 m na cesti, na 21 km i na 42 km.

Prvak Balkana bio je na 3.000 m stipl. Osvojio je treće mjesto na 3.000 m stipl na prvim Evropskim Igrama u Bakuu te je pobjednik Kupa Evrope na 3.000 m i 5.000 m na Malti, a to je djelić onoga što je Osman postigao.

Ne tako davno, preživljavao je teške trenutke, a sve je počelo krajem 2017. nakon povrede.

– Okliznuo sam se na treningu i povrijedio išijadikus (najduži nerv u tijelu). Otišao sam liječniku i pogrešno su mi dali injekciju, unijeli su mi infekciju i bukvalno sam se borio za život. U bolnici u Tuzli sam ležao 45 dana, cijela godina mi je propala. Kada sam izašao iz bolnice, liječnici su mi rekli da dvije godine neću moći da šetam, međutim nakon dva mjeseca bio sam prvak države i vratio sam se munjevitom brzinom tamo gdje pripadam. Hvala svima koji su vjerovali u mene i koji su i danas uz mene i, ako Bog da, tek me očekuju najbolji rezultati – izjavio je svojedobno atletičar iz Doboj Istoka.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je i Osmanov brat Asmir, koji se oprostio dirljivim statusom.

(Doznajemo.com)