Dok je zemljotres tresao Hrvatsku Dragana Dovranić rađala dječaka

Suprug Dean sa troje djece od 13, 11 i 6 godina bio je u Posavskim Bregima u porodićnoj kući

Dean i Dragana Dovranić

FOTO: 24 SATA.HR

Dok je razoran zemljotres od 6,2 po Rihteru tresao Sisak, Petrinju i okolna sela, Dragana Dovranić (32) rađala je zdravog dječaka.

Suprug Dean (34) s troje njihove djece od 13, 11 i 6 godina bio je u Posavskim Bregima u porodićnoj kući.

– Suprugu sam u 9:30 sati odvezao u sisačku bolnicu na CTG. Bila je naručena i kako je bila u terminu ostavili su ju u bolnici. Ja sam se zbog djece vratio u Posavske Brege – priča Dean za 24sata.hr.

Djeca se još boje
U trenutku dok je Dragana počela rađati, tlo se počelo tresti i telefonske linije su se prekinule.

– Moja djeca se još boje, tlo i dalje podrhtava, sjede u jaknama i jako su uplašeni. Kada je zatreslo istrčali smo na dvorište, pokušavao sam dobiti suprugu, nisam mogao dobiti ni dežurne službe ni sisačku bolnicu. Bio sam izvan sebe od straha i brige. Nakon tri sata su mi javili iz bolnice da dođem po suprugu i tek rođenog sina Dorijana – ispričao nam je Dean.

Bila sam šokirana
Dorijan je pri rođenju težio 3.800 grama i bio dugačak 52 centimetara, sada je s porodicom, braćom i sestrama u Posavskim Bregima.

– Bila sam šokirana, ali dobro – kaže nam majka Dragana.

Kako kaže, spojili su je na drip, a nakon toga se cijela zgrada počela tresti. Prvo su ju smjestili u kontejner pored bolnice, a kada je bilo vrijeme da mali Dorijan dođe na svijet, rodila ga je u prizemlju sisačke bolnice.

Avaz.ba