Zatvorena biračka mjesta u Foča FBiH, glasalo 65, 4 posto birača

Sva biračka mjesta u Općini Foča u FBiH zatvorena sPo njenim riječima, izborni dan protekao je uglavnom bez problema, a odziv birača je nešto manji u odnosu na lokalne izbore u novembru.

– Svoje biračko pravo na tri redovna biračka mjesta ostvarilo je 938 birača, dok je 112 glasalo putem mobilnih timova, a pravo glasa ukupno je imalo 1.605 birača, tako da je ukupno glasalo 65,4 posto birača. Sada slijedi brojanje glasova i očekujemo prve preliminarne rezultate večeras oko 20.30 sati – istakla je Kunovac.

Tokom dana, po prijavi građana, zabilježena je situacija da na granici 50 metara od biračkih mjesta, određena grupa osoba vrši određeni pritisak na birače. OIK je slučaj prijavila nadležnoj Policijskoj stanici i oni su poduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

Izborni proces u ovoj lokalnoj zajednici pratilo je ukupno 29 posmatrača, od kojih 19 stranačkih i 10 Koalicije “Pod lupom”.

Stanovnici Općine Foča u FBiH za načelnika su birali između četiri kandidata, nezavisnih Mensure Karahodža i Muja Sofradžije, kandidat SDA je Mensud Borović, dok je koalicija A-SDA NBL “Zajedno za Ustikolinu” kandidovala Mensada Arnauta.

(Vijesti.ba / FENA)u u 19 sati – potvrdila je predsjednica Općinske izborne komisije (OIK) Amela Kunovac

Back to top button