SRAMNA PORUKA Uoči konačne presude u Bratuncu organiziran skup podrške Ratku Mladiću

Screenshot
Udruženje “Istočna alternativa” je večeras u Bratuncu organizovalo skup podrške Ratku Mladiću uoči izricanja presude sa kojeg su poslate sramne poruke.

Na skupu je prikazan film, a uoči projekcije su članovi ovog udruženja poslali sramne poruke.

“Zahvalite se generalu, zahvalite se svima i sami sebi koji ste učestvovali u stvaranju Republike Srpske”, rekao je jedan od organizatora.

Uzvici “Živio Ratko Mladić” propraćeni su zvižducima i podizanjem tri prsta, a kako navode ljudi koji žive u ovom mjestu čuo se i vatromet.
Po gradu su obljepljeni i plakati sa likom Mladića na kojima piše “Genocida nije bilo” i “Bog te poživio i zdrav nam bio”.

Podsjetimo da su nedavno članovi ovog udruženja provocirali žrtve genocida lijepljenjem plakata na kojima piše “ulica Petera Handkea”, pisca koji javno negira genocid.

Izricanje konačne presude Ratku Mladiću očekuje se u 15:00 sati, a prvostepenom presudom koja je izrečena prije četiri godine osuđen je na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovječnosti u 15 općina u Bosni i Hercegovini, opsade, snajperskog djelovanja i terorisanja građana Sarajeva od 1992. do 1995. i držanja pripadnika mirovne misije UN-a kao taoca tokom NATO bombardovanja.

Klix.ba

Back to top button