SADIK HASANOVIĆ: Ponosni sam Bošnjak i podrinjac, Istočna Bosna mi je u srcu, a očevina je svetinja koju nikad ne zaboravljam!

Upoznati smo s skandalom koji se zadnjih dana povlači po svim medijima u Bosni i susjednoj Srbiji. Sadik Hasanović je razapet u medijima, samo zato jer ima sliku sa Naserom Orićem, čovjekom koji je odgovarao pred međunarodnim sudom pravde i čovjekom koji je oslobođen svih optužbi po svim tačkama. Sporna pjesma koju mladi Hasanović pjeva sa svojim ocem je takođe pjesma koja ne poziva na ubijanja, klanje, mržnju i slično.

S toga, podršku dobija sa svih strana , kako iz BiH tako i članova žirija koji Sadika itekako poznaju. Nadamo se će se uskoro ova saga završiti i da će mediji prestati da provlače ime Sadika, njegove porodice zarad jakog publiciteta. Stavljena mu je meta na čelo, a ništa loše uradio nije. Sjetimo se samo priče oko Uroša Živkovića, takođe finaliste Zvezda Granda ,koji je javno pjevao ratnohuškačke pjesme od Baje Malog Knindže-”Ne volim te Alija”.

O tom po tom, Sadik se nikada nije stidio svog porijekla, svog podrinja, svoje Srebrenice, iako rođen u Švicarskoj,a odrastao u Srebreniku, svoje korjene i korjene svoga babe: NEZABORAVLJA!

Back to top button