Milorad Dodik zgrozio javnost izjavama o Srebrenici: Ima podataka da su tabuti prazni, da u njima nema posmrtnih ostataka

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je Srni da je čisto politikanstvo stranih ambasadora to što dolaze samo na obilježavanje 11. jula, a da obilježavanje događaja u Srebrenici u Sarajevu zloupotrebljavaju za obračune, u pogledu svoje političke platforme.

“To nije dalo ni drugima pa ni nama da na civilizovan i pristojan način odamo poštu svima koji su stradali, što trebamo učiniti i ovaj put bez obzira na mimikriju koju oni pokušavaju da naprave od tog događaja, koji, kao što smo mogli da vidimo iz izvještaja međunarodne komisije koja je završila rad prije mjesec dana, da se ta famozna riječ koju oni upotrebljavaju genocid ne može staviti ispred tih događaja”, rekao je Dodik u intervjuu Srni.

On je kazao da “to treba da bude jasno i da bude potpuno podržana od svih takva kvalifikacija”.

“Treba da bude podržana od svih racionalnih, normalnih ljudi, prije svega nas Srba jer vidimo da upravo ta satanizacija treba da posluži da se opere njihova nečasna istorija koja je bila uvijek u službi okupatora i onih koji su dolazili, konvertita koji su se prebacivali iz vjere u vjeru”, rekao je Dodik.

On je ustvrdio da je predak Denisa Zvizdića – Juro Zvizdić, kome su Turci napastvovali ženu, da bi zaštitio porodicu, odlučio da promijeni vjeru i prihvatio islam.

“Mislim da bi bilo korektno da na to pitanje odgovaramo za nekoliko dana, da pustimo da sutra na najmirniji način, porodice, prije svega, odaju poštu stradalim Bošnjacima, mi isto tako stradalim Srbima”, naveo je Dodik.

On tvrdi da su neistinite političke konotacije koje su nesumnjivo postavljene od bošnjačke politike, da se samo obilježava i samo se pokušava reći da su u Srebrenici stradali Bošnjaci, a ne jednako i Srbi.

“Neću ići dalje oko ovoga mada imam šta da kažem jer poštujem bol porodica i bošnjačkih i ovom prilikom sam spreman da im uputim saučešće i da u tom pogledu dopustimo da bez političkih prepucavanja u miru obiđu grobna mjesta svojih članova porodice i na taj način budu sa njima”, istakao je Dodik.

On je dodao da je “o stalnom sahranjivanju nekih iz Viteza koji nemaju veze sa tim i drugih mjesta, mnogo toga rečeno”.

“Ima podataka da su tabuti prazni, da u njima nema posmrtnih ostataka, nego se samo stavi ime”, rekao je Dodik.
Avaz

Back to top button