Žele ga uništiti: Sadiku Hasanoviću doživotno zabranjen ulazak u Srbiju!

U odluci se navodi da postoji “negativna procjena bezbjednosnog rizika”

Sadiku Hasanoviću zabranjen ulazak u Srbiju

FOTO: AVAZ

Nakon što je Sadik Hasanović, finalista „Zvezda Granda“, proživio neviđeni medijski linč u Srbiji, njegova karijera bila je upitna.

Uprkos želji da se prestane baviti muzikom, a posebno, što su potencirali srbijanski mediji, da ne pravi karijeru u njihovoj domovini dok se „fotografira s Naserom Orićem“, ali i zbog pjevanja numere koja navodno govori o ubijanju Srba, Hasanović se izdigao iz svega toga i uspio nastaviti svoj muzički put.

Međutim, ono što mu se danas desilo u najmanju ruku je skandalozno. Mladi Hasanović bio je u Crnoj Gori te se uputio prema Srbiji, tačnije u Novi Pazar u Sandžaku, da bi ga s granice vratili jer mu je zabranjen ulaz u Srbiju.

Odluka koja je Hasanoviću uručena na granici

FOTO: AVAZ

Kako nam je rekao Hasanović na granici su ga pretresali, iz automobila skidali tapaciring…

– Tek onda su mi rekli da imam zabranu ulaska u Srbiju. Niko mi nikad ranije to nije javio, niti mi je došla zvanična ta odluka, ni ništa. Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna – kazao je potreseni Hasanović.

Odluka koja je Hasanoviću uručena na granici

FOTO: AVAZ

Kako se navodi u odluci koji su mu službenici uručili na granici, razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da “je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika”.

Sadik Hasanović je iz Srebrenika, dok mu je porijeklo iz Srebrenice.

Avaz.ba

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f