NOVCEM OD PRODAJE ODJEĆE KOJU NE KORISTI, DAMIRA SELIMOVIĆ-KADRIĆ OBRADOVALA MALIŠANE IZ PODRINJA, djeci podijeljeno 400 novogodišnjih paketića!

Damira Selimović-Kadrić dijete Srebrenice, te predsjednica pa možemo reći novog udruženja “Damirascloset” kaže da su djeca iz Srebrenice, Bratunca,Zvornika, Milića “heroji Bosne i Hercegovine”.

Kraj godine u djeci budi euforiju i razdraganost, radovanje novoj godini kada dobijaju poklone i kada im dolazi raspust. Tako je krajem ove sedmice Damira Selimović novogodišnjim paketićima obradovala djecu u Podrinju.

Ona je prodajom svojih stvari iz ormara i organizacijom humanitarnih organizacija obezbjedila paketiće za 400 djece.
Paketići su podijeljeni više škola na regiji Srednjeg Podrinja: Cerska, Nova Kasaba, Pobuđe, Konjević polje, Osmače, Osat, Žutica, Sućeska, Emmaus centar Potočari te mektebska pouka na Pomolu, Osat u i Brdima (Sućeska).

Damira je sa svojim prijateljima i rodbinom,finansijer svih paketića za djecu iz Podrinja. Mi smo partneri, samo u realizaciji pružili smo podršku. Sakupili smo što više školaraca na jednom mjestu kako bi ih obradovali paketićima”.
”Podijelili smo više od 400 paketića djeci u Podrinju, krenuli smo sa radom ne tako davno, imali smo prošle ukupno 150 paketića sada smo došli do broja 400. iduće godine planiramo još veće investicije i pomoć djeci u Podrinju, u vidu stipendija, paketića te raznoraznih pomoći za naše mališane iz Podrinja”. – ističe Damira.

”Zaista je to tako. Sva djeca s ovog kraja su heroji Bosne i Hercegovine. Drago nam je da smo ih mogli obradovati paketićima. Lijepo je vidjeti veliki broj djece na jednom mjestu”, istakla je Damira, koja u Švicarskoj zajedno sa svojim mužem vodi veoma uspješnu kompaniju te ističe da osjeća potrebu da podstakne još dobrih ljudi u dijaspori da joj se pridruži tj.njenoj fondaciji koja je zaista, jedna divna priča. Nekom je ništa, a nekome sve…

Damira je dijete Podrinja i najveću pomoć upravo pruža djeci i socijalno ranjivim kategorijama u Podrinju. Ona želi iskoristiti društvene mreže kao alat za humanitarne akcije da bi se pomoglo onima kojima je pomoć potrebna.

Dobro se dobrim vraća, dobro ćemo naći i na ovom i na budućem svijetu. Budimo uvijek tu za one kojima je pomoć potrebna.

Ako želite podržati Damiru u njenim akcijama ili pratiti njene humanitarnile akcije to možete putem:
Instagram: @damirascloset
Facebook: @ds_videdressing

Back to top button