Ibišević: Kada postignem pogodak, emocije uvijek prorade

Ibišević: Kada postignem pogodak, emocije uvijek prorade

Mediji u Njemačkoj često su u posljednje vrijeme pisali o golgetersom postu Vedada Ibiševića, ali je to sada stvar prošlosti jer je Vedo u posljednja dva meča Bundeslige postigao dva pogotka.

On je bio strijelac protiv Bayerna i protiv Frankfurta, a nakon što se upisao u listu strijelaca, pogodak je poslavio s navijačima.

On kaže da su navijači Herthe jako dobri, te da mu uvijek prorade emocije kada postigne pogodak. Takođe dodaje i to da svoje pogotke proslavlja na spontan način.

“Navijači su stvarno dobri. Uvijek kad postignem pogodak emocije prorade, a način na koji ih proslavljam je spontan. Što se tiče priča o mom postu, na to se ne obazirem, niti me to opterećuje. To je ponekad dosadno za mene“, rekao je.

Nakon toga, ističe da će u sljedećem meču Hertha igrati rasterećeno protiv HSV-a koji je u prošlom kolu primio osam pogodaka od Bayerna.

“Za mene je važno da tim dobro djeluje. Svi moraju dati doprinos. Što se mene tiče, i dalje sam u top formi, a ja sam spreman kao i uvijek. Sad slijedi HSV koji je nedavno primio osam pogodaka od Bayerna. Oni su pod pritiskom, a mi im dolazimo u miru, rasterećeni“, izjavio je.

Hertha se trenutno nalazi na na petom mjestu u Bundesligi s osvojenih 37 bodova iz 22 odigrane utakmice, a Hoffenheim koji se nalazi na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka samo je jedan bod ispred berlinske ekipe.

(Vijesti.ba / SCsport)

Back to top button