Izetbegović u stilu Komšića: Ma haj'te, molim vas

Izetbegović u stilu Komšića: Ma haj'te, molim vas

Izetbegović: Poseban sastanak u toku sjednice Glavnog odbora SDA

Iza kulisa današnje burne i uzbudljive sjednice Glavnog odbora SDA tokom koje je obznanjeno i podizanje optužnice protiv visokih funkcionera ove stranke, dešavala su se i neke zanimljive situacije.

Jedna od njih desila se nakon internog sastanka koji su usred sjednice u posebnoj prostoriji imali predsjednik Bakir Izetbegović, te Aljoša Čampara, Semiha Borovac, Šemsudin Mehmedović i Asim Sarajlić. Indikativno, do “sjednice u sjednici” došlo je nakon objave o podizanju optužnice protiv visokih funkcionera ove stranke, a nakon toga, novinari su zamolili Izetbegovića za izjavu.

Lider SDA i član Predsjedništva BiH je upitao o čemu bi dao izjavu, a predstavnici medija rekli su da bi ga pitali o podizanju optužnice protiv funkcionera ove stranke, Izetbegović je odreagirao u stilu svog političkog oponenta, Željka Komšića (DF).

– Ma, haj'te, molim vas – kratko je prokomentirao Izetbegović nakon čega je ušao u salu gdje se održavala sjednica.

Također, zanimljivo je bilo i u holu ispred glavne sale gdje su novinari više od četiri sata čekali da čuju zaključke sa sjednice GO SDA,  a nakon ni nakon završetka sjednice Izetbegović nije bio raspoložen za davanje izajva kazavši “Neka malo Genjca”.

Članovi ove stranke često su izlazili vani, a jedan od njih odmahujući rukama šaljivo prokomentirao:

– Brod koji tone…nisam se htio javiti za riječ, da ne pomisle “Ovaj je stvarno lud” – kazao je on.

Dnevni avaz.ba

Back to top button