Užas: Pozvao kćerkine drugarice na kolače, pa ih drogirao i silovao

Užas: Pozvao kćerkine drugarice na kolače, pa ih drogirao i silovao

Foto: Ilustracija

Otac (42) iz Brisbanea napio je i nadrogirao školarke, kćerkine prijateljice, prije nego ih je nagovorio na seks, prenosi Independent.

Već je osuđen zbog silovanja nakon što je njegova 14-godišnja žrtva izjavila da je bila prisiljena na seks i prijavila ga policiji.

Druga djevojčica (17) je na Vrhovnom sudu u Brisbaneu izjavila da je seks bio dogovoran.

Očev pravni tim prvo je tvrdio da se seksualni odnos nije ni dogodio. Zatim su promijenili taktiku i na drugom suđenju je otac priznao da se dogodio, ali rekao da je bio u potpunosti dogovoran.

Braniteljica Simone Bain izjavila je prošle sedmice na prizivnom sudu da su izjave djevojčica “vrlo proturječne” u nekim detaljima, prenosi Index. Rekla je da je njen klijent priznao “odvratnu situaciju” u kojoj je opio i nadrogirao djevojčice prije seksualnog odnosa, piše Byron Shire News.

Ali, također je rekla da se njegovo ponašanje treba opisati kao “pridruživanje” djevojčicama u spavaćoj sobi, a ne “prisiljavanje” na seks.

Otac je uložio žalbu na prizivnom sudu kako bi zamijenio osudu za silovanje osudom za seksualni odnos s maloljetnicom.

Glavna tužiteljica Vicki Lowry rekla je da je ponašanje 14-godišnjakinje bilo “malo neobično”, ali da to objašnjavaju njene godine.

Također je navodno rekla da je “zastarjela praksa” analizirati kako se žrtva silovanja treba ili ne treba ponašati.

Inače, muškarac je osuđen na 14 godina zatvora.

avaz.ba

Back to top button