Mourinho: Fergusonu sam rekao da je dobrodošao u svlačionicu, samo on ostaje ispred

Mourinho: Fergusonu sam rekao da je dobrodošao u svlačionicu, samo on ostaje ispred

Foto: EPA
Ferguson se odlučio distancirati od svlačionice prvog tima otkako se povukao iz nogometa nakon završetka sezone 2012/2013, kada je Manchester United posljednji put bio šampion Engleske. Međutim, situacija se promijenila dolaskom Josea Mourinha prošlog ljeta, jer je portugalski stručnjak insistirao da legendarni Škotlanđanin razgovara s Unitedovim igračima nakon utakmica, kao i da putuje s timom na gostujuće utakmice.

“Na kraju utakmice sir Bobby Charlton, direktor Ed Woodward i sir Alex Ferguson dolaze do svlačionice, ali samo Ferguson ne ulazi. Rekao sam mu da to nema smisla te da se mora osjećati slobodno da uđe i radi ono što osoba njegovog statusa može raditi. Oduvijek smo prijatelji, razmjenjujemo poruke, čestitke za praznike i slično. On je želio otići i ne vraćati se, možda zbog svog mira. Rekao sam mu da nema smisla da mi putujemo privatnim vozom, a da on ide automobilom. Pozvao sam ga da uđe u voz. On ima mnogo poštovanja i malo je stidan, pa mi moramo učiniti sve kako bi osjetio da nam je stalo do njega. Ferguson će uvijek biti ambasador ovog kluba”, izjavio je Mourinho.

Mourinho i Ferguson su se ranije nalazili na suprotnim stranama još dok je Jose vodio Porto, a Alex Manchester United. Tada je The Special One plesao na liniji nakon gola Costinhe na Old Traffordu u posljednjoj minuti utakmice. Njihovi odnosi su narušeni, ali su se vremenom popravili. Mourinho sada pokušava postati prvi menadžer nakon Fergusona koji je donio titulu Crvenim vragovima.

klix.ba
Back to top button