UŽIVO IZ GROBA: Bio je živ sahranjen tri dana i sve prenosio iz mrtvačkog sanduka (FOTO)

Moj plan je bio da na njihova pitanja odgovorim iz groba pre nego što oni sami završe u njemu. Želeo sam da im uputim poruku nade – kaže Edvards

Džon Edvards, živ sahranjen
Foto: Profimedia/FameFlynet UK

U želji da sazna kako je zaista biti u sanduku pod zemljom, Džon Edvards je odlučio da provede tri dana i tri noći ispod zemlje, zakopan u mrtvačkom sanduku.

Drveni sanduk plutao Neretvom, kada su ga otvorili, pronašli su nešto što je moglo da raznese jedno selo!

Na pumpi je iz mrtvačkog sanduka iskočio čovek: Neverovatan život grobara, koji je sahranio Miloševića (FOTO)

Sanduk u kome je ležao napravljen je specijalno za njega, tako da su mu dimenzije 2,4 metra sa metar sa 1,3 metra sa prenosivim WC-om. Kroz dve cevi koje od sanduka vode ka zemlji dobijao je vazduh, a kroz njih su mu saradnici dostavljali hranu i vodu. Kako bi mogao da se uključi na društvene mreže, bilo je svetla unutra.

Bivši narkoman i alkoholičar Edvards (61) imao je “susret s bogom” pre 27 godina i od tada ne konzumira ništa od toga.

Uporedo sa zavisnošću, imao je i nagone za samoubistvom zbog čega je izgubio više od 20 prijatelja prethodnih godina. Zbog svega toga rešio je da pomogne zavisnicima molitvom, a oni mu se često obraćaju. Zbog pisama, mejlova i poruka koje mu svakodnevno šalju, Edvards je i odlučio da provede pod zemljom tri dana.

Foto: Profimedia/FameFlynet UK

Foto: Profimedia/FameFlynet UK

Moj plan je bio da na njihova pitanja odgovorim iz groba pre nego što oni sami završe u njemu. Želeo sam da im uputim poruku nade – kaže Edvards.

Dosta mu je pomoglo to što nije klaustrofobičan, ali nije da ga nije bilo strah.

– Kada legnete unutra i poklopac se zatvori, čujete bacanje zemlje na sanduk, malo je zastrašujuće – rekao je Edvards za BBC.

Nakon svega što je prošao, počev od seksualnog zlostavljanja i mentalnih problema, života na ulici, transplantacije jetre do dva tumora, postao je pravi majstor preživljavanja.

Sada ima smao jednu misiju – da dospe do što više ljudi i pomogne i njema da se spasu.

 

(Telegraf.rs – BBC)