Ivanić još nije odlučio o kandidaturi za Predsjedništvo BiH 2018.

Ivanić još nije odlučio o kandidaturi za Predsjedništvo BiH 2018.
Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izjavio je večeras u Brčkom da još nije donio odluku o kandidaturi za člana Predsjedništva BiH na opštim izborima u BiH naredne godine.

“Neodlučnost je zasad u razlozima porodične i privatne prirode. Inače, do septembra moramo imati čistu situaciju u vezi i sa kandidatom za Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske”, naveo je Ivanić.

On je na sastanku članove odbora PDP-a u Brčkom upoznao o više zanimljivih pojedinosti koje se odnose na uspješan ishod nekih njegovih poteza kao člana Predsjedništva BiH, kao što je doprinos u osporavanju zahtjeva Bošnjaka za reviziju presude protiv Srbije, koju je Međunarodni sud pravde u Hagu odbio.

Govoreći o budućoj poziciji distrikta Brčko i nagovještaju izmjena u Statutu ove specifične lokalne zajednice u BiH, Ivanić je ukazao na neophodnost pažljivog praćenja svih političkih inicijativa čiji bi cilj eventualno mogao da bude slabljenje pozicije distrikta.

Potpredsjednik PDP-a Slavko Vučurević ukazao je na mogućnosti stvaranja novih partijskih koalicija i nagovijestio da bi PDP mogao da uveća članstvo dolaskom ljudi koji su napustili političke partije u kojima su do sada djelovali.

On je rekao da su svi koji to žele dobro došli u PDP i poručio da ne smije biti nikakvih ucjena.

(Vijesti.ba / SRNA)

Back to top button