Vučić: Sve sam spreman da žrtvujem za mir i stabilnost države

U tom je smislu važno da smo oporavili zemlju ekonomski, jer, što više novca imamo, možemo više da pomognemo u onom zdravom smislu našim građanima koji žive van granica nase zemlje – rekao je Vučić

Aleksandar Vučić
Printskrin: RTV

Apsolutno sve i svaku vrstu političkih poena sam spreman da žrtvujem da bismo imali mir i stabilnost, poručio je večeras Aleksandar Vučić.

Najvažniji su očuvanje mira i stabinosti, potvrdio je, ali i upozorio da to može biti narušeno neodgovornim odnosom i postupcima onih u Srbiji koji pozivaju na nestabilnost, pa i nekih u Prištini, kao i nekih iz Bosne…

Što se Hrvata tiče, mi njima želimo da ovde žive kao u svojoj kući, ovo i jeste njihova kuća, njihova domovina i treba da tako gledaju na Srbiju. Mi ćemo da pomognemo sve što je moguće našem narodu i ne samo onim odbeglim, nego i onima koj su se vratili u svoje kuće – naveo je Vučić u emisiji Sučeljavanje na javnom servisu Vojvodine.

Printskrin: RTV

Printskrin: RTV

U tom je smislu važno da smo oporavili zemlju ekonomski, jer, što više novca imamo, možemo više da pomognemo u onom zdravom smislu našim građanima koji žive van granica nase zemlje.

Premijer je večeras rekao da poštuje Zorana Ðinđića, jer je prvi koji je Srbima počeo da govorio ono što ne vole da slušaju, i zato što je ogolio ulogu političkih i društvenih kibicera.

Ja imam i ime i prezime, a poštujem i Ðinđića i Šešelja –  rekao je Vučić.

Uz ogradu da nije od onih Srba koji se razračunavaju sa ljudima, koji, poput Ðinđića, ne mogu da odgovore, Vučić je rekao:

Printskrin: RTV

Printskrin: RTV

– Ðinđića cenim, jer je počeo da govori Srbima nešto što ne vole da čuju, a to je da više rade i da ne kukaju, kao što ni štrajkačima nije apriori davao za pravo.

Počeo je i da menja odnos prema onome što su bile socijalističke i samoupravne navike, i borio se protiv ”kibicera”. Kapa dole Ðinđiću – rekao je Vučić.

Kad je reč o Šešelju, rekao je da ga poštuje, jer zna da neće protiv države.

Međutim, mislim da bi bilo loše da Šešelj dobije poverenje građana, jer znam gde bi nas to odvelo. Ali, znam da neće da ugrozi stabilnost države, jer zna šta je država – objasnio je Vučić.

Baneri, Izbori 2017

(Telegraf.rs/Tanjug)

Back to top button