Totti: Kada sam bio dijete želio sam da postanem “pumpadžija”

Totti: Kada sam bio dijete želio sam da postanem
Francesco Totti, legendarni fudbaler Rome otkrio je za italijanske medije neke pojedinosti iz svog privatnog života. Tako je “princ Rima“ kazao da je ka dijete želio da postane “pumpadžija“, kao i da planira dobiti četvrto dijete.

Tokom razgovora Totti je priznao i da mu jako nedostaje reprezentacija Italije, te objasnio kako treba pucati penale Gianlugiju Buffonu, koji će večeras protiv Albanije stajati po hiljaditi put na golu.

“Jako mi nedostaje reprezentacija i večeras će biti 2:0 protiv Albanije, a golove će dati Daniele De Rossi i Andrea Belotti. Buffon je super golman, ali sam mu zabio između 10 i 15 golova, i to ne samo u Juventustu, nego i dok je bio u Parmi. Protiv njega treba šutirati penal tako da lopta ide nisko prema njemu“, rekao je Totti.

Slavni fudbaler istakao je da bi volio dobiti četvrto dijete, ali da se tu pita i njegova supruga.

“Još uvijek ne očekujemo četvrto dijete, ali ćemo uskoro početi raditi na tome. Moramo da vidimo šta moja supruga Ilary misli o tome. Što se nje tiče, još uvijek ima dovoljno vremena“, kazao je Totti, te dodao:

“Kada sam bio dijete želio sam da postanem ‘pumpadžija’. Volio sam miris benzina i uvijek sam gledao koliko puno novca imaju u svojim novčanicima. Moj otac mi je rekao da ću se predomisliti kada shvatim da se moram buditi radno.“

Totti je cijelu profesionalnu karijeru, koju je počeo 1992. godine, proveo u Romi. Za “vučicu“ je odigrao 778 takmičarskih utakmica i postigao 307 golova. U dresu sa državnim grbom odigrao je 58 utakmica uz devet pogodaka, a od reprezentacije se zvanično oprostio u julu 2007. godine.

 

(Vijesti.ba / AA)

Back to top button