Rok za podnošenje godišnjih poreskih prijava u RS-u ističe 31.marta

Rok za podnošenje godišnjih poreskih prijava u Republici Srpskoj (RS) za 2016. i 2017. godinu ističe 31.marta.

Kada su u pitanju fizičke osobe, 31. marta ove godine ističe rok za podnošenje Godišnje poreske prijave za porez na dohodak za 2016. godinu, kao i za podnošenje Godišnje prijave poreza po odbitku za godišnji obračun doprinosa, koju podnose samo nosioci porodičnih poljoprivrednih gazdinstava za 2016. godinu, te Poreske prijave za registrovano oružje za 2017. godinu.

Za preduzetnike, posljednjeg dana ovog mjeseca, ističe rok za podnošenje Godišnje poreske prijave za porez na dohodak za 2016. godinu, Godišnje poreske prijave za malog preduzetnika, te poreske prijave za posebnu republičku taksu i za komunalnu taksu za 2017., podsjećaju iz Poreske uprave.

Kada su u pitanju pravne osobe, poslovne jedinice pravnih osoba iz FBiH, te strane pravne osobe sa stalnim mjestom poslovanja, 31. marta 2017. godine ističe rok za podnošenje Godišnje poreske prijave za porez na dobit za 2016. godinu, zatim Godišnje prijave kontrolisanih transakcija sa povezanim osobama za 2016. godinu, koju podnose poreski obveznici čiji ukupan iznos kontrolisanih transakcija u 2016. godini prelazi 700.000 KM, te poreske prijave za komunalnu taksu i za registrovano oružje za 2017. godinu.

U sjedištu Poreske uprave u Banjoj Luci postavljen je i info-pult, gdje zainteresovani poreski obveznici mogu dobiti sve potrebne informacije u vezi sa podnošenjem i popunom poreskih prijava.

I na internet stranici Poreske uprave RS objavljen je audio, videozapis o načinu popunjavanja Godišnje poreske prijave za porez na dobit za 2016. godinu, a u kojem je do detalja opisan način popunjavanja ove poreske prijave.

 

fokus.ba

Back to top button