DODIK OTKRIO KAKO JE VUČIĆ SPASIO RS OD PROPASTI

„KADA SAM MU REKAO DA IMAMO FINANSIJSKIH PROBLEMA, NIJE OKLIJEVAO DA POŠTANSKA ŠTEDIONICA UZME OBVEZNICE RS“

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je danas u Novom Sadu kandidaturu Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je danas u Novom Sadu kandidaturu Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije zbog, kako je naveo, Vučićeve izjave da nikada više neće biti zločinačkih akcija prema srpskom narodu kakve su bile “Bljesak” i “Oluja”.

“Mi u Republici Srpskoj smo te Vučićeve riječi, na mjestu kakvo je Gradina, dobro čuli i razumjeli. Vučić i kad ne bude predsjednik Srbije, kad mu istekne mandat, obavezao je tom izjavom sve buduće predsjednike Srbije da moraju biti čvrsto zaleđe cjelokupnom srpskom narodu. Srpski narod, krajiški narod, te obavezujuće riječi veoma dobro pamti jer ih je zapravo izgovorila Srbija”, rekao je Dodik.

Kako prenosi RTRS, Dodik je na skupu Udruženja Krajišnika u Novom Sadu pod nazivom “Krajišnici za jaku Srbiju”, a koji je održan u znak podrške Vučiću kao kandidatu za predsjednika Srbije, istakao da je Vučić prošle godine direktno materijalno podržao Republiku Srpsku i to u teškim trenucima za nju.

“Kada sam mu rekao da imamo izvjesnih finansijskih problema, Vučić nije oklijevao da Poštanska štedionica uzme obveznice Republike Srpske i na taj način nam pruži nesebičnu pomoć. Isto je učinio i kada je prošle godine materijalno podržao budžet Republike Srpske. To ni srpski narod, ni ja, nikada nećemo zaboraviti”, dodao je Dodik.

slobodna-bosna.ba

Back to top button