Legenda se vratila! Prva fotka Ljubiše Samardžića koji se pojavio u javnosti posle operacije

Glumac je sinoć bio u Domu omladine na otvaranju 64. Martovskog festivala

Ljubiša Samardžić
Foto: e-stock/Milos Rafailovic

Prvi put posle operacije mozga, legendarni glumac Ljubiša Samardžić, se pojavio u javnosti. U Domu omladine na otvaranju 64. Martovskog festivala sedeo je u prvom redu, u društvu supruge Mire i reditelja Puriše Đorđevića.

Festival je otvoren Samardžićevim dokumentarnim filmom biografskog karaktera “Panta rei”. Njegov dokumentarac kroz intimno svedočanstvo, od skromnog detinjstva u provinciji preko dolaska u Beograd i studija na Akademiji do velike karijere, daje i skicu za portret domaće kinematografije i upečatljivu sliku jednog vremena. Filmom je obuhvaćen veliki broj likova, od oca rudara do supruge Mire

Početkom decembra prošle godine Ljubiša Samardžić imao je tešku operaciju, pa zbog toga pre mesec dana nije mogao da primi nagradu Beogradski pobednik na Festu za izuzetni doprinos filmskoj umetnosti.

Nemam reči. Uzbuđen sam. Ovaj moj dokumentarni film je pao u vreme kada me zdravlje ne služi, ali u svakom slučaju – idemo dalje. Ponosan sam što ste organizovali tako dobru manifestaciju koja će živeti duže nego ja, logično. Dosta se toga u ovom prostoru izmenilo, to me jako i dira i pospešuje. Drago mi je što će na programu biti i filmovi stvaralaca iz republika bivše Jugoslavije – poručio je slavni glumac.

Posle toga usledio je gromoglasan aplauz svih prisutnih koji su na pravi način iskazali poštovanje takvoj glumačkoj veličini.

 

(Telegraf.rs)

Back to top button