Napad na Adila Osmanovića organizirao Hamdija Fejzić!


Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA rekao je novinarima u Sarajevu da je nepobitno da iza napada u Srebrenici 29. januara stoji smijenjeni predsjednik SDA Srebrenice Hamdija Fejzić. I bio je upravu.

Zavadio članove

Izvještaj Komisije SDA, koji je u posjedu „Dnevnog avaza“ , a čije je članove imenovalo Predsjedništvo SDA 7. februara ove godine kako bi provelo internu istragu o dešavanjima na sjednice Povjereništva SDA Srebrenice 29.januara, na kojoj su napadnuti državni funkcioneri i zvaničnici SDA je to nedvojbeno utvrdio
Iza napada na Osmanovića, Šefika Džaferovića i Sadika Ahmetovića stoji Hamdija Fejzić.

adil-osmanovic06

Osmanović: Izbačen s sjednice

U izvještaju Komisije s Almom Čolo na čelu koji je sačinjen na pet strana kaže se da je „Fejzić organizirao napad na sjednici Povjereništva SDA u Srebrenici i nije poduzeo niti jednu radnju da napad spriječi ili otkloni njegove posljedice.

Upravo je ovaj izvještaj Komisije na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDA dodatno zavadio i posvađao ionako posvađano rukovodstvo u kojem je Čolo zbog ovih tvrdnju grubo izvrijeđana i napadnuta od Dževada Mahmutovića i Aljoše Čampare.

fejzic

Fejzić: Ništa nije poduzeo da napad spriječi

No u izvještaju je navedeno da su iskazi svih saslušanih članova Povjereništa, pregledani video zapisi i pisani dokumenti, ali i svjedoci, utvrdili da je Fejzić bio organizator, a da su napadači Sadik Efendić i Dževad Avdić koji su  silom izbacili Osmanovića iz prostorije gdje se održavala sjednica.

Sve znala

Utvrđeno je da je Efendića djever Tife Efendić, odbornice SDA u Skupštini Srebrenice za koju je Komisija utvrdila da je također znala za napad, a nije ništa poduzela da ga spriječi.

izvjestaj-sda-srebrenica

Faksimil izvještaja Komisije SDA

– Kao još jedan razog za uvjerenje da je Fejzić učestvovao u organiziranju napada je i njegovo obraćanje ma sjednici Povjereništva u kojem je vrijeđao zamjenika predsjednika SDA , govorio da je Predsjedništvo izdalo Srebrenicu „po drugi put“, te u svom obraćanju koristio nepristoje i pogrdne izraze – kaže se u izvještaju Čolo.

Šta je rekao Ramiz Salkić

Istaknuto je da je i iskaz Ramiza Salkića potvrdio da je Fejzić umiješan u organoziranje napada jer je ga je isti dan u Bratuncu vidio s izvjesnim „Smjesom“ te mu poručio:

– Nikada nećete održati sjednicu Povjereništva, niti ćete provesti izbore u Srebrenici – napisala je Čolo.

Izvor: Avaz.ba

Back to top button