Mirza Selimović: Novac me ne zanima!

Mirza Selimović ima novi hit. Pjesma „Hiljadu ruža“ u rekordnom roku osvojila je publiku i zauzela prvo mjesto na muzičkim ljestvicama,a pjevač se potrudio da ovu baladu upakuje i u dopadljivo videoruho.

Mnoge kolege su za ovaj Mirzin projekat imale samo riječi hvale, a on nam je kazao kako je prezadovoljan krajnjim ishodom te kako je najsretniji jer je publika reagirala upravo onako kako je i očekivao. Spot je sniman u njegovom rodnom Srebreniku, a ova odluka se ispostavila kao pravi pogodak.

– Vedad Jašarević i ja smo došli na ideju da spot uradimo u mom rodnom gradu. Mislim da uz ovakvu baladu najljepše mogu da prikažem ljepote moga grada i predivne tvrđave Gradine i smatram kako smo uspjeli pokazati da i mala mjesta kao što je Srebrenik imaju svoje ljepote i čari, samo to mnogi ljudi nisu znali – govori Selimović, a na pitanje ko je djevojka iz spota kaže kako je  pitanju ljubav njegovog najboljeg prijatelja .

U svom opusu već ima pozamašan broj hitova, a njegovi obožavatelji su navikli da im Mirza pruža najemotivnije balade kao što je slučaj i sa „Hiljadu ruža“.

– Volim dobre pjesme, nije važno da li je balada ili je to brza pjesma. Važno je da se u njoj pronađem, da je osjetim i da mogu da je približim onome ko sluša. Ako to uspijem, sve ostalo je lako – smatra on.

Mnogo vremena provodi u Srbiji gdje i gradi svoju karijeru, ali ipak smatra da je podjednako teško kao što bi to bio slučaj i u Bosni.

– Isto je, morate biti prisutni i u Bosni i u Srbiji. U Beogradu imam puno saradnika i prijatelja sa kojima radim na novim pjesmama i planovima, pa mogu reći da tu gradim karijeru – priča nam Mirza i osvrće se na spletke koje se dešavaju na estradnoj sceni.

mirza-mirza

– Ne bavim se time uopšte, gradim svoj put i ništa drugo me ne zanima. Naravno da ima svega na estradi, ali se ne obazirem se na te stvari. Mislim da treba biti veliki u svemu što radiš, a to podrazumijeva i poštovanje kolega – rekao je Selimović i osvrnuo se na skandale koji se rijetko ili skoro nikako ne vežu za njegovo ime.

– Samo radim svoj posao, ono što najviše volim, ne pravim gluposti u javnosti… Privatni život čuvam za sebe – govori pjevač.

Kako mnogi mladi pjevači znaju da se susretnu sa navalentnim obožavateljicama koje (ne)svjesno znaju da pređu i granicu dozvoljenog, Mirza kaže kako to sa njegovim fanovima nije slučaj.

– To su prave dame, ne moram da se „borim“, a i ako se desi da moram, pa gdje ćeš ljepšu borbu nego sa ženama (smijeh). Trudim se da ispoštujem sve koji hoće da se slikaju ili da popričaju sa mnom – iskren je Selimović i priznaje kako bi uskoro mogao da se nađe u studiju i sa nekim kolegom ili kolegicom.

– Što da ne, ako se desi neka dobra pjesma i ako se energije poklope vrlo rado ću snimiti i duet – kazao nam je on i otkrio kako to da ga slava nije promijenila.

– Ja sam samo jedan sretan momak koji voli da pjeva… Slava, posao, novac, sve tu to stvari koje mogu i ne moraju da se dese. Bitno je ono što ste povukli iz kuće i ono što nosite u svom srcu – skroman je Srebreničanin.

Neki  novi klinci

U posljednje vrijeme Mirza sjedi u ulozi žirija u popularnom muzičkom takmičenju „Neki novi klinci“ i ocjenjuje djecu iz regiona.

– Mnogo volim djecu tako da nikako ne mogu biti strog, jedino što se trudim jeste da im dam savjet koji bi im mogao koristiti u budućnosti u njihovoj mogućoj pjevačkoj karijeri – kazao je Selimović.

AVAZ.BA

Back to top button