Barcelona ga je morala prodati, a sada mu svi predviđaju karijeru poput Messijeve

Barcelona ga je morala prodati, a sada mu svi predviđaju karijeru poput Messijeve

Screenshot (Youtube)

TAKEFUSA KUBO – zapamtite to ime. Riječ je o jednom od najvećih nogometnih talenata na svijetu, a mnogi ga već uspoređuju s Lionelom Messijem, posebno zbog sličnog nogometnog puta i moćne ljevice.
U Barceloni su primijetili da je Japanac nevjerojatan potencijal na jednom kampu 2009. godine i dvije godine kasnije doveli su ga u La Masiju. Tamo je proveo četiri godine, ali ga je onda Barcelona morala prodati jer zbog kršenja FIFA-ine transfer politike nije mogao nastupati za katalonski klub. U dresu Barcelone postigao je 73 gola na samo 30 utakmica.

Kubo se tako s 13 godina vratio u domovinu gdje u dres Tokija gradi put ka velikoj karijeri. Već je debitirao za prvu momčad, a s 15 godina, deset mjeseci i 11 dana postao je najmlađi strijelac u povijesti japanske lige. Zabio je za pobjedu U-23 momčadi protiv Cereza Osake. I to na kakav način! Baš poput Messija…

“Nadamo se da će Takefusa postati veliki nogometaš koji će predvoditi japansku reprezentaciju na najvećim natjecanjima”, poručuju iz kluba supertalentiranog nogometaša. Već je nastupao za japansku reprezentaciju, sve od kadetske pa do mlade.
U Barcelonu se može vratiti za tri godine, kao 18-godišnjak, ako ga Kataloncima ne otme neki drugi velikan…

 index.ba
Back to top button