Opelo pred sahranu: Barsa nema trenera!

Dugo ga nije bilo, a onda je progovorio Lučano Mođi.

Barselona i čuda. Jedno je napravila. Drugo sanja. Ako još jednom uspe da se vrati iz mrtvih možda zaslužuje odmah da joj se dodeli pehar najbolje ekipe u Evropi, ali pred revanš četvrtfinala Lige šampiona, utisak je, sve manje ljudi veruje da su Katalonci sposobni da posle Pari Sen Žermena sklone s puta Juventus.

Pogotovo što se u fudbalskim krugovima tumači kako je 3:0 iz Torina jače od 4:0 iz Pariza.

Barselona je prema mnogima prežaljena, a u red onih koji joj čitaju opelo stoji Lućijano Mođi, nekadašnji sportski direktor Juventusa, koji je posle skandala Kalčopoli doživotno proteran iz fudbala. To mu pak ne zabranjuje da kaže šta misli. A misli da Juve neće ispustiti prednost u revanšu.
Nema šanse da vidimo nešto slično kao u revanšu osmine finala. Juventusova odbrana je potpuno drugačija od PSŽ-ove. Ako prođemo Barsu, ne kažem da bismo postali favoriti za osvajanje Lige šampiona, ali bismo imali dobre šanse. Čak mislim da bi protiv Reala dvomeč bio neizvesniji“, rekao je Lučano Mođi, svojevremeno proteran iz fudbala, zato što je dokazano da je učestvovao u nameštanju mečeva u Seriji A.

Mođi je najviše opleo po odlazećem treneru Barselone, Luisu Enrikeu.
Hoćete da znate šta je zaista problem Barselone? Ona nema trenera. Ako šef struke usred sezone kaže: odlazim na kraju“, onda računajte da je već otišao. Kad je tako, onda je ekipa nemotivisana. Nema ideje. Nema snagu. A to se sve vidi na terenu“.

Osvrnuo se i na prvio meč:
Glavni problem je bio vezni red Barse. Niti je kreirao akcije za napadače, niti je pomagao odbrani. A ta odbrana ove sezone nije dobra. Očekivao sam onakav meč u Torinu. Pre toga, Barselona je gostovala Malagi i nije me oduševila. Mesi je daleko od svojih najboljih izdanja. Još nije kraj, ali ako Juve bude odigrao kao u Torinu, Katalonci nemaju šanse“.

Mnogi juventini se sa ponosom sećaju 2003, takođe obračuna u četvrtfinalu, kad je posle 1:1 u Torinu Stara dama slavila na „Nou Kampu“u produžecima, golom Marsela Zalajetešest minuta pre kraja i tako izbacila tim Radomira Antića (2:1).
Sećam se da su ne katalonski novinari pitali da li sam svestan da Barsa ima neverovatan niz nepobedivosti na svom terenu. Uzvratio sam: „za sve postoji prvi put“. I tako je bilo“, rekao je Lučano Mođi.

Izvor: Mozzartsport.com

Back to top button