Fudbaleri Sarajeva plasirali se u finale Kupa BiH

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je danas u uzvratnom susretu polufinala u gostima savladalo ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja s 3:2. Prvi meč odigran prošle sedmice na Koševu završen je remijem (1:1).

Izabranici Mehmeda Janjoša ofanzivno su započeli meč i već u prvim minutama kreirali nekoliko dobrih prilika pred golom domaćina, a veliku šansu u 11. minutu imao je Hebibović koji je pogodio stativu.

Pritisak Sarajeva urodio je plodom u 18. minutu kada je dosuđen penal za ”bordo” tim, nakon što je igrač Mladosti Musić u svom šesnaestercu igrao rukom. Penal je izveo Sarić, ali golman Velić brani njegov udarac.

Sarajevo je nastavilo s napadima, a nove prilike za vodstvo gostiju propustio je Hebibović.

U nastavku meča Mladost je uspjela kreirati nekoliko dobrih napada i zaprijetiti golmanu Pavloviću, ali promjene rezultata nije bilo. U 31. minutu igrač Mladosti Dušan Hodžić pogađa prečku Pavlovićevog gola.

Oba tima su do kraja prvog dijela utakmice propustila nekoliko prilika za gol, a najbolje prilike imao je igrač Mladosti Brkić, koji je u posljednjim minutama prvog poluvremena šutirao direktno u golmana Pavlovića, a zatim preko gola gostiju.

Sarajevo dolazi do pogotka već početkom drugog poluvrmena, a strijelac je bio najbolji igrač ”bordo” tima Haris Duljević.

Nakon primljenog gola domaći fudbaleri su zaigrali dosta ofanzivnije, ali većih prilika pred golom Pavlovića nije bilo.

Napadi Mladosti otvorili su prostor za kontranapade igrača Sarajeva koji su takvu situaciju iskoristili u 60. minutu za novi pogodak. Strijelac pogotka koji je doveo Sarajevo na korak do plasmana u finale bio je Crnkić.

Pred sami kraj meča fudbaler Sarajeva Kovačević postiže treći gol za Sarajevo, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima na današnjoj utakmici.

Naime, igrač Mladosti Brkić u 88. i 89. minutu postiže dva identična pogotka s dvadesetak metara udaljenosti i smanjuje prednost gostiju.

U sudijskoj nadoknadi dosuđen je penal za domaćina, ali Brkić pogađa prečku i utakmica završava pobjedom Sarajeva rezultatom 3:2.

Sarajevo će u finalu igrati s pobjednikom drugog polufinala između Željezničara i Širokog Brijega. U prvom meču Široki je pobijedio s 1:0, a revanš na ”Grbavici”, koji je trebalo da bude odigran danas, odgođen je zbog snijega za narednu srijedu.


FK Mladost DK – FK Sarajevo 2:3 (Kup BiH) [Golovi] by clipsbh

Back to top button