OVO DO SADA NISTE ZNALI: ZAŠTO AMERICI I EVROPI SMETAJU SJEVERNA KOREJA, IRAN I KUBA? ISTINA KOJU BI SVI TREBALI PROČITATI!

Sjeverna koreja, Iran i Kuba su trenutno jedine tri zemlje na planeti čije centralne banke nisu u vlasništvu Rotschild familije. U ove 3 zemlje ima i najmanje ili nikako Američkih ili Evropskih kompanija ili državljana a skoro je nemoguće u njih infiltrirati agente ili ekonomske ubice.  Pored navedenog ove tri zemlje su vojno veoma jake a jedna od njih Sjeverna Koreja ima najveću armiju na planeti veću čak i od Kine čija se cifra kreće od 2-2.2 miliona vojnika!

Artiljerija i oklopne jedinice Sjeverne Koreje su ukopane i utvrđene u pećinama i podzemnim skloništima nalik onima u bivšoj Jugoslaviji – tačnije podzemnom aerodromu kod Bihaća. Sve tri od ove zemlje imaju čvrsto vodstvo, jaku armiju i naciju spremnu život dati za svoju domovinu bez kapitalističkog uređenja.

I zaista u ovim zemljama se i veoma dobro živi nasuprot propagandi koja dolazi sa zapada.

Primjer navodimo: Kuba ima najbolje zdravstvo na planeti i najbolje zanimanje je biti doktor, a doktori sa Kube idu širom svijeta da drže seminare i predavanja iz ove oblasti.

Obrazovanje do univerzitetske diplome na Kubi je besplatno kao i u Sjevernoj Koreji. Sve je u vlasništvu države tako da ako zaustavite bilo koje auto na ulicama Havane ono vas mora povesti na destinaciju na koju želite da idete.  Ove zemlje skoro pa nikako ne uvoze proizvode koje mogu da prave u svojim zemljama osim Irana koji ima veliku ekonomsku razmjenu sa zemljama u svom okruženju.

Režimi u ovim zemljama jesu pomalo diktatorski ali vam ze država pružila 70 posto stvari potrebnih za život besplatno dok te iste stvari u državama EU ili Americi morate zaraditi. Primjera navodimo u Americi ako nemate novca ne možete se ni liječiti od nekih ozbiljnijih bolesti a ljudi koji nemaju osiguranje umiru od tuberkoloze i sličnih bolesti. To je na Kubi, Sjevernoj Koreji i Iranu besplatno i životni vijek stanovnika ovih zemalja je mnogo veći nego u Americi i EU.

Postoji i jedan dobar dio siromašnih ali moramo znati da su ovo zemlje koje imaju desetine miliona stanovnika dok samo u Americi ima oko 20 miliona siromašnih te 5 miliona beskućnika o kojima se ne  priča.

Kina kao jedna od najvećih ekonomija planete i najbrže rastuća ekonomija svijeta ima nekoliko miliona siromašnih i gladnih. U svemu ovome je bitna propaganda koja dolazi sa zapada i koja neke zemlje prikazuje kao zemlje tiranije , gladi i bijede dok i sam zapad nije bolji. Ista ova propaganda bila je uperena i na Libiju čija centralna banka također nije bila u rukama Rotschilda pa su joj pod krinkom tiranije uvodili demokratiju.

Demokratskim putem su uništili i opljačkali zemlju 2 puta bogatiju od Italije ili Portugala a to je Libija. Danas je Libija najgore mjesto na planeti u kojem se demokratskim putem gine na svakom koraku i gdje se ne zna ko pije a ko plaća račun.

Rat sa nekom od ove 3 zemlje i uvođenje demokratije istima  bi bila katastrofa za cijelu planetu jer su ove 3 zemlje veoma jake!

Zato prije nego se priklonimo raznoj propagandi trebamo dobro proučiti historiju i preispitati prošlost.

izvor: globalno.org  

Back to top button