Remi na Nou Campu: Juventus rutinski sačuvao prednost iz Torina i izbacio Barcelonu

Juventus je u prvih petnaestak minuta odlučio igrati otvoreno i u 13. minuti Higuain je imao dobru priliku, ali je šutirao preko gola. Tri minute kasnije i Cuadrado je zaprijetio sa desetak metara, ali ni on nije bio precizan.

Nakon toga Juventus se bunkerisao, a Barcelona je stalno bila pred Buffonovim golom, dok se Stara dama orijentisala na kontranapade.

Najbolju priliku za Barcu u prvom poluvremenu imao je Messi u 19. minuti kada je šutirao sa desetak metara, ali je lopta prošla pola metra pored desne stative.

Kasnije su pokušavali Neymar i Sergi Roberto šutevima iz prve, ali su bili neprecizni. Od Neymara osim tog šuta u prvom poluvremenu vidjeli smo nekoliko padanja u njegovom stilu, a potom i nekoliko žestokih reakcija zbog nesviranih prekršaja, ali sudija Kuipers je odlučio da mu ne pokaže žuti karton.

Messi je u 31. minuti nakon sjajnog solo prodora šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je na putu ka golu zakačila i Bonuccija, ali je Buffon bio siguran.

Juve je zaprijetio ponovo u 38. minuti kada je Pjanić sjajno pronašao Higuaina koji šutira u padu, ali je Ter Stegen s lakoćom odbranio njegov udarac.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Juventus. U 50. minuti Dybala je ukrao loptu Sergi Robertu, uposlio Mandžukića koji desno pronalai Cuadrada. Kolumbijac šutira iskosa sa desne strane sa desetak metara, ali je bio neprecizan. Odmah u narednom napadu Neymar je uzvratio sa lijeve strane, ali ni on nije bio precizan.

U 52. minuti Messi i Neymar su odigrali dupli pas, a Argentinac je sa ivice kaznenog prostora šutirao silovito, ali preko gola.

Suarez je u 58. minuti izborio slobodan udarac na 18 metara od Buffonovog gola, ali Messi iz idealne prilike za njega šutira ipak preko gola.

U 63. minuti opasno je zaprijetio Pjanić. Naš reprezentativac, koji je od prve minute igrao u redovima Juventusa, je oduzeo loptu Busquetsu pred kaznenim prostorom Barce i potom šutirao, lopta se odbila od Piquea, a Ter Stegen je krajnjim naporom iz desnih rašlji izbacio u korner.

Messi je još jednom pokušao u 66. minuti, ali i ovaj put je šutirao visoko preko gola. Tri minute kasnije neprecizan je bio i Sergi Roberto.

Deset minuta prije kraja utakmice Buffon je još jednom pokazao svoju klasu. Neymar je obacio oštro sa lijeve strane, Mascherano je promašio loptu u petercu, ona je išla u gol, ali je Buffon refleksnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Igrači Barcelone su tražili penal u 89. minuti. Busquets je ubacio sa desne strane, lopta je pogodila u ruku Alexa Sandra, ali Kuipers nije želio pokazati na bijelu tačku.

Izvlačenje polufinalnih parova bit će održano u petak u 12 sati, a susreti se igraju 3. i 10. maja.

klix.ba
Back to top button