PISMO GA IZBACILO IZ CIPELA: DODIK ZBOG LIVNEA PREKIDA SARADNJU SA IZRAELOM!?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od ambasadora Izraela za BiH Boaza Rodkina da se ustanovi da li je vjerodostojno pismo Ministarstva inostranih poslova Izraela, koje je na adresu predsjednika stiglo posredstvom Ministarstva inostranih poslova BiH.

Dodik je od ambasadora Izraela zatražio da se ustanovi da li je pismo vjerodostojno i ukoliko se ustanovi da jeste da Republika Srpska ne može pristati na tako uvredljive i ponižavajuće zahtjeve koji su ispostavljeni u tom pismu.

“Ako su ti ponižavajući navodi tačni, Republika Srpska ne želi više da sarađuje sa MIP-om Izraela, zaključio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa nerezidentnim ambasadorom Izraela za BiH Boazom Rodkinom.

Dodik i Rodkin su konstatovali da je saradnja Republike Srpske i Izraela tradicionalno dobra i da postoji još prostora da se ta saradnja unapređuje, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

MIP Izraela uputio je nedavno pismo MIP-u BiH u kojem se navodi da u toj državi ne postoji Predstavništvo Republike Srpske i da je ono krajem 2013. godine preregistrovano u privatnu kompaniju, koju vodi Arie Livne, savjetnik predsjedmika Republike Srpske.

U pismo je, takođe, navedeno da Arie Livne nema status izraelskog diplomate i da ambasador iz Izraela neće prisustvovati komemoraciji u Donjoj Gradini ako tamo bude i Livne.

izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button