Edin Višća za Oslobođenje: Vjerujem da Basaksehir može izbaciti Fenerbahce

Edin Višća, fudbaler turskog Basaksehira, za Oslobođenje govori o prvom meču polufinala Kupa Turske protiv Fenerbahcea, te o reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Naš fudbalski reprezentativac Edin Višća upisao je asistenciju u remiju Basaksehira protiv Fenerbahcea 2:2 kod kuće u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Turske, u kojoj je odigrao svih 90 minuta. Basaksehir je poveo sa 2:0 već u 11. minuti, a veznjak naše selekcije ubacio je sa desne strane za dvostrukog strijelca Cengiza Ündera, koji je savladao nemoćnog golmana Fenera Volkana Demirela za 2:0.

Zadovoljan igrom

Međutim, Fenerbahce se uspio vratiti u meč i postići dva gola preko Ozana Tufana u 12. i Robina van Persieja u 61. minuti za konačnih 2:2. Dan poslije utakmice Višća je rekao za Oslobođenje da žali za ispuštenom prednošću.

– Zadovoljan sam igrom, ali ne baš i rezultatom. Otvorili smo odlično utakmicu sa dva gola u ranoj fazi, a propustili smo još nekoliko odličnih prilika. Pokazali smo da smo kvalitetniji od Fenerbahcea, smatra Višća.

Revanš polufinala je na rasporedu 17. maja na Ulker sta­dionu u Istanbulu. Krilni fudbaler Basaksehira, koji igra fenomenalno ove sezone, postigavši osam golova i zabilježivši sedam asistencija, optimista je kada smo ga pitali da ocijeni šanse za plasman u finale Kupa Turske.

– Siguran sam da u revanšu možemo pobijediti Fenerbahce i izboriti priliku da se borimo za trofej.

Prethodno će Basaksehir odigrati tri utakmice u Super ligi Turske protiv vodećeg Besiktasa, Antalyaspora i Genclerbirligija. Prvi izazov je i najveći jer će Višća i društvo, koji zauzimaju drugu poziciju na tabeli sa 57 bodova, igrati u nedjelju protiv Besiktasa (prvi sa 64 boda) u 29. kolu.

– Odigrali smo jesenas kod njih 1:1. Želimo ponovo pokazati kvalitet i pobijediti Besiktas. Pokušaćemo im se približiti osvajanjem tri boda i tako se do kraja boriti za vrh.

Jedva čekamo Grke

Naša selekcija ući će u nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. sa treće pozicije i 10 bodova u grupi H iza Belgije, koja ima 13 i Grčke sa 11 bodova. Naredni meč igramo protiv nekadašnjeg evropskog šampiona iz 2004. Grčke, 9. juna na zeničkom stadionu Bilino polje.

– Utakmica sa Grčkom je ključna za drugo mjesto koje vodi u baraž. Pokazali smo u gostima (1:1) da smo bolja reprezentacija od njih, ali to moramo dokazati i u Zenici. Nadam se da ćemo svi biti spremni, a mi igrači smo motivisani i jedva čekamo utakmicu, naglasio je Višća.

oslobodjenje

Back to top button