Thiago Alcantara u Bayernu do 2021. godine

Thiago Alcantara u Bayernu do 2021. godine
Fudbalski klub Bayern iz Minhena objavio je da je postigao dogovor o nastavku saradnje sa Thiagom Alcantarom (26). Španski reprezentativac je pristao na produženje ugovora tako da bi trebao ostati u Minhenu do juna 2021. godine.

“Thiago je jedan od najboljih, pa samim tim i najpopularnijih veznih fudbalera u Evropi. Veoma smo sretni što smo uspjeli ovog sjajnog profesionalca vezati za naš klub na duži period“, kazao je predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge za internet stranicu Bayerna.

Španski fudbaler je, također, iskazao zadovoljstvo što će još najmanje četiri godine nositi dres “bavarskog diva“.

“Moja porodica i ja osjećamo se ugodno u Minhenu. Ovdje nam sve odgovara. Želim sa Bayernom u budućnosti osvojiti veliki broj trofeja“, kazao je.

Nešto ranije Bayern je objavio da je odlučio sa Kingsleyjem Comanom, koji je u klubu bio na posudbi iz Juventusa, potpisati trajni ugovor do 2020. godine. Za to je minhenski klub izdvojio 21 milion eura koliko iznosi obeštećenje.

Thiago je u Minhen stigao 2013. godine iz Barcelone. Ove sezone igra najbolji fudbal do sada, u 39 takmičarskih utakmica postigao je osam golova i upisao devet asistencija. Do sada je za Španiju odigrao 20 utakmica, ali se nije upisivao u strijelce.
(Vijesti.ba / AA)

Back to top button