Mourinho pronašao zamjenu za De Geu, ali za njega se mora potući s Guardiolom

SVE je izvjesnije da će sjajni španjolski vratar David de Gea napustiti Manchester United i prihvatiti zov Real Madrida koji ga uporno pokušava dovesti još otkako je talentirani golman napustio madridski Atletico.

Španjolac je sve nezadovoljniji na Old Traffordu gdje mu nedostaje i Liga prvaka, a Jose Mourinho još ju nije osigurao za sljedeću sezonu i nema čime zadržati mladu zvijezdu. Zato se Portugalac okrenuo traženju zamjene i pronašao je u redovima uskoro bivših prvaka Leicester Cityja.

30-godišnji Kasper Schmeichel jedan je od najzaslužnijih za Leicesterovu sjajnu sezonu u Ligi prvaka, iako su u Premierligi “Lisice” potpuno podbacile. Schmeichel je u 96 nastupa u Premierligi primao u prosjeku 1,2 gola po susretu, a u 32 utakmice nije primio niti jedan. Lani je u 15 utakmica sačuvao mrežu netaknutom u pohodu na Leicesterovu povijesnu titulu prvaka. Skupljao je više od 3 obrane po utakmici i imao 71% uspješnih obrana. No, iza De Gee je fantastiča sezona na golu “Crvenih vragova” i njegove brojke neće biti lako dostići.

Prikaži sliku na Twitteru

Problem bi Mourinho mogao predstavljati stari rival Pep Guardiola koji Schmeichela želi vratiti u Manchester City u kojem je bio još 2003. godine kao mladi i perspektivni vratar. Od tamo je poslan na posudbe. Darlington, Bury, Falkirk, Cardiff City, Coventry City, Notts County i Leeds bili su njegove postaje na putu do Leicesterovog gola. Schmeichel je prošlog ljeta potpisao novi petogodišnji ugovor s Leicesterom.

index.ba

Back to top button