Rekordni transfer: Chelsea vodi u “ratu” za igrača koji je zaludio Otok

Poznati su kao klub koji odlično zarađuje od transfera, a ovim poslom će postaviti novi rekord.

Virgil Van Dijk protiv Harryja Kanea (Foto: Chris Ison/Press Association/PIXSELL)

Southampton je poznat kao klub koji odlično zarađuje od prodaje igrača, a na ljeto im se smiješi posao koji će srušiti sve rekorde. Njihov 25-godišnji nizozemski stoper Virgil Van Dijk ove je sezone zaludio Premierligu i privukao interes najvećih klubova koji su zbog njega spremni izjednačiti čak i rekordni transfer Davida Luiza.

On je prelaskom u PSG za 62 milijuna eura 2014. postao najskuplji obrambeni igrač ikad, a istu cijenu trebao bi postići i Van Dijk. Za njega se interesiraju oba Machestera, Arsenal, Liverpool i Chelsea, odnosno svi klubovi koji mogu platiti astronomsku cijenu.

Prema pisanju engleskih medija, u utrci vodi Chelsea koji je spreman u posao uključiti i Andreasa Christensena, 21-godišnjeg danskog stopera koji briljira na posudbi u Borussiji Mönchengladbach. Upravo bi taj igrač pokrpao rupu koju bi otvorio odlazak Van Dijka, a njegovo bi uključivanje u posao bila prevaga za Chelsea.

Kao drugi najozbiljniji kandidat nametnuo se Arsenal koji je spreman Van Dijku ponuditi jedan od najbogatijih ugovora u momčadi. Međutim, Van Dijk navodno preferira odlazak u Chelsea u kojem bi bio dugoročno rješenje u obrani nakon odlaska Johna Terryja.

Van Dijk je izvan terena zbog ozljede još od siječnja i ova sezona je za njega vjerojatno završena. Iako ne igra, 195 centimetara visoki stoper je i dalje u fokusu engleskih medija. Antonio Conte je u potrazi za pojačanjima koja bi proširila kadar uoči sljedeće sezone u kojoj će, osim Premierlige, igrati i Ligu prvaka, a čini se da će on biti sretnik koji će osigurati usluge jednog od najtraženijih igrača lige.

Van Dijk je stigao iz Celtica za 15 milijuna eura kao treći najskuplji igrač u povijesti Southamptona. Njegova prodaja trebala bi oboriti klupski rekord koji drži Sadio Mane, igrač Liverpoola čiji je transfer bio vrijedan ”samo” 41 milijun eura.

dnevnik.hr

Back to top button