Braća u Bosanskoj Dubici ukrali Audi 80, pribili rampu na autoputu, pa uhapšeni u Sarajevu

Samo dan nakon prijave da je iz dvorišta porodične kuće u Bosanskoj Dubici ukraden Audi 80 u vlasništvu V.B. iz Bosanske Dubice, već 2. maja, 25 minuta nakon ponoći, u Sarajevu, općina Novi Grad, uhapšeni su M. A. (23) i M.E. (22), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili ovu krađu.

Rezultat je to, kako navode iz PU Prijedor, brze i efikasne reakcije policijskih službenika PS Bosanska Dubica, Sektora krim policije PU Prijedor i policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, Treće policijske uprave Novi Grad.

Tokom krim obrade je utvrđeno da su Sarajlije, a nezvanično saznajemo da je riječ o braći, Adiju i Emiru Muhiću, ukrali Audi 80 s kojim su istog dana u mjestu Jakupovci, općina Laktaši, na naplatim kućicama autoputa Banja Luka – Laktaši, nasilno prošli naplatnu rampu nakon čega su se uputili u pravcu Sarajeva gdje su i uhapšeni.

Audi 80 i lična dokumenta koja su bila u vozilu u međuvremenu su vraćena vlasniku.

– Protiv M. A. i M. E. nakon kompletiranja predmeta slijedi izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka, područna kancelarija Prijedor za počinjeno krivično djelo – navedeno je danas iz PU Prijedor.

AVAZ.BA

Back to top button